23 / 04 / 2024

Mersin Büyükşehir'den Kırgızistan'a cami!

Mersin Büyükşehir'den Kırgızistan'a cami!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Şubat Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi gerçekleşti, toplantıda, 50 gündem maddesi görüşüldü.




Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Şubat Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.


Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 2, komisyon raporlarına ait 43 ve gündem dışı 5 olmak üzere toplamda 50 madde görüşüldü.


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği kanalı ile Bosna Hersek ve Kırgızistanlı soydaşlara yardım edecek. Bosna Hersek DOBOJ’da köprü ve Türkçe Sınıfı yapılması projelerini destekleyecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kırgızistan’da Issık-Göl vilayeti ve Bulan-Sögöttü köylerine yapılacak olan camilere destek verme kararı oy birliği ile kabul edildi.


Tarsus ve Silifke’ye de Dosteli Market açılıyor

Toplantıda, Şubat Ayı Meclisinin birincisi birleşiminde komisyona gönderilen Tarsus ve Silifke İlçeleri’ne yapılacak olan Sosyal Marketlerle alakalı komisyon raporları görüşüldü. Görüşme sonunda Tarsus ve Silifke İlçeleri’ne Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Sosyal Market yapılması kararı, oy birliği ile kabul edildi.


Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde, Devlet Su İşleri sulama alanları ve tesisleri dışarısında kalan ve sulama kooperatifi bulunan mahallelerde ihtiyaç duyulan sulama tesisi yapım, bakım ve onarımı, sulama borularının verilmesi, döşeme ve kaynak işlerinin yapılması konusunda destek verilmesi ile ilgili madde, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’na gönderildi.


“MİY konusunda herkesin gayret göstermesi gerek”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafında 2017 yılında gerçekleştirilmesi planlanan ve bütçeleri ayrılan ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının iş ve işlemlerinin yapılabilmesi için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yetki verilmesi ile ilgili raporun, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Amatör Spora Destek Komisyonu’na gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İdman Yurdu konusunda yaşanan sıkıntılara değinerek, herkesi destek vermeye çağırdı. Başkan Kocamaz, “Mersin İdman Yurdu konusunda herkesin gayret göstermesi gerekiyor. Profesyonel kulüplere katkı sağlayamadığımız için sıkıntılar had safhada” dedi.


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Şubat Ayı Toplantısı’nın birinci birleşiminde görüşülen ve ilgili komisyonlara gönderilen Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Kaşlı Geçici Hayvan Bakım Evi’nin yapımı için aktarılan 537 bin TL tutarındaki ödeneğin barınak yapımında kullanılması ile ilgili teklif ise kabul edildi. 



Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön