19 / 04 / 2024

Mersin Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi sorunları TBMM gündeminde!

Mersin Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi sorunları TBMM gündeminde!

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Atıcı sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..



Mersin Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi sorunları TBMM gündeminde!


CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Atıcı sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Aytuğ Atıcı önergesinde; "Mersin ili sahip olduğu yaklaşık 300 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi ile Türkiye'nin önemli bir sahil kentidir. Tarihi, turistik ve kültürel özellikleri ve lojistik alanındaki faaliyetleri ile Akdeniz'de önemli bir jeopolitik değere sahiptir.


Erdemli ve Silifke ilçelerinde nüfus ve araç sayısının yanı sıra bölgedeki turistik ve ekonomik faaliyetler yeni ulaşım ihtiyaçları doğurmaktadır. Özellikle yaz döneminde deniz, yayla ve kültür turizmi ile mevcut nüfus yaklaşık 5 kat artarken, ulaşım yalnızca ilçe merkezlerinden geçen D-400 karayolu üzerinden sağlanmaktadır. Üzerine bir de lojistik faaliyetkeri eklenince Mersin'in trafiğinde tam bir keşmekeşlik yaşanmaktadır. Yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler için tatil adeta çileye dönüşmekte, artan trafik kazası riski sonucunda can ve mal kaybı da yaşanmaktadır. Adana'nın Pozantı ilçesinden, Mersin'in Erdemli ilçesi Çeşmeli Mahallesine kadar uzanan Çukurova Otobanı ve Çeşmeli-Taşucu bölgesindeki mevcut bölünmüş yollar Mersin'in gereksinimlerine artık cevap verememektedir.


Mersin, 2015 yılında 7.8 milyar liralık vergi tahsilatı ile ülkemizin en çok vergi ödeyen 6'ncı ili olurken, yatırım alma konusunda 24'üncü sırada yer alarak hükümet tarafından aynı hassasiyeti görememekte ve yıllardır hayata geçirilemeyen projeler seçim dönemleri tekrar tekrar pişirilip önüne sunulmaktadır. Önceki seçim dönemlerinde de Mersinlilere vaadedilen "Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesi'nin ne zaman hayata geçirileceği konusu halen net değildir. AKP, Mersinlilere 1 Kasım 2016 seçimi öncesi Çeşmeli-Taşucu Otoyolunun 2016 yılında ihaleye çıkarılacağı sözünü vermiştir." dedi.


Atıcı'nın soruları

1. Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesi Bakanlığın 2016 yatırım programında var mıdır? Var ise ne zaman tamamlanması öngörülmektedir ve ne kadar bütçe ayrılmıştır?


2. Yapımına 2003 yılında başlanan ve daha önce defalarca bitiş tarihi belirlendiği halde 13 yıldır tamamlanamayan Mersin-Antalya Sahil Yolu Projesi hangi aşamadadır, ne zaman tamamlanması öngörülmektedir?


3. Bakanlığın 2016 yatırım programında Mersin'in batı bölgelerini (Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Mut, Gülnar, Silifke, Erdemli) içeren karayolu ulaşım projeleri var mıdır? Var ise bunlar hangileridir?




Geri Dön