23 / 04 / 2024

Mersin Erdem Sitesi'nde icradan 105 bin TL'ye satılık konut!

 Mersin Erdem Sitesi'nde icradan 105 bin TL'ye satılık konut!

Mersin 6. İcra Müdürlüğü, Mezitli'de bulunan Erdem Sitesi içerisindeki konutu 105 bin TL'ye satacak. Satış, 17 Temmuz Salı günü 10:00-10:10 saatleri arasında satılacak



İlan şöyle;


MERSİN 6. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010/3341 E.


Satılmasına Karar Verilen Gayrimenkulün Cinsi, Kıymeti, Adedi, Evsafı:


1) Mersin ili, Mezitli İlçesi, Tece Köyü Karaçukur Mevkii, 2022 parsel, B Blok 7 Nolu Bağımsız Bölüm. Borçlunun hissesi tamdır. Adı geçen taşınmaz Mezitli tapu sicil müdürlüğü kayıtlarına göre; Mersin ili, Mezitli ilçesi, Tece Köyü, Tece 032-C-09-B-2-B Pafta, 2022 parselde kayıtlı, 5.653,00 m2 arsa üzerine betonarme karkas olarak inşa edilen Erdem Sitesi, B blok, 4. katta, 1/72 arsa paylı, 7 numaralı mesken olarak kullanılan apartman dairesidir. Taşınmazın bulunduğu Erdem Sitesi, Mersin şehir yerleşim merkezinin yaklaşık 18-19 km batısında, Mersin-Silifke karayolunun 150,00 m güneyinde 20,00 m genişliğinde bulunan Gazi Paşa caddesinin hemen güneyinde 15 m genişliğindeki Plaj caddesinin batısında 12.00 m.lik 49283 sokağın kuzeyinde 10,00 m.lik 49279 sokağın doğusunda bulunmaktadır. 4 bloklu Erdem sitesinin içerisindedir. Taşınmazın bulunduğu site; zemin+9 katlı olup, her katta 2 daire bulunmaktadır. Taşınmaz 165.00 m2 oturumundadır. Taşınmazın bulunduğu apartmanda asansör ve yangın merpeni vardır. Taşınmazın bulunduğu apartmanın kat merpen basamakları, rıhtımları, sahanlıklar mermer kaplı, duvarları yerden 1,40 m kadar kumlu boyayla boyalı ve kumlu üzeri ve tavanları plastik badanalıdır. Taşınmazın bulunduğu Erdem sitesinin çevre düzenlemesi kapsamında havuz, kapalı otopark, peyzaj çalışmaları ve emniyetleri için bekçi kulübeleri yapılmıştır. Taşınmaz arsa imar yönünden incelendiğinde Mezitli Belediye Başkanlığının; 02.03.2011 tarih ve 356/1126 sayılı yazıları ve ekindeki imar folyesinde belirtildiği gibi Mezitli Belediyesinin 1/1000 ölçekli imar planında emsal kat sayısı E: '.60 olan konut bölgesinde bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu site her türlü kamu ve belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Taşınmazın bulunduğu yere ulaşım kolay olup, belediyelere ait toplu taşıma araçları, halk otobüsleri ve minibüsler ile sağlanmaktadır. Taşınmazın içinde bulunduğu Erdem sitesi 13-15 yaşları arasında olması nedeniyle, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yapılarda aşınma paylanna ilişkin raılan gösteren cetvele göre % 15 yıpranma Dayı düşülecektir. Taşınmaz 1 adet saioo. 3 adet oda (odanın biri proje haricinde mutfaksa birleştirilmiştir.), 1 adet mutfak, 1 adet banyo. 1 adet wc ve 3 adet balkondan (Balkonların bir tanesinde barbekü bulunmaktadır) oluşmaktadır. Bağımsız bölüm mesken doğu, kuzey ve batıdan cephelidir. Dairenin giriş kapısı çelik kapı, iç kapı doğramaları ahşaptan Amerikan tip amsaj ediliş pencere ve balkon kapı doğramaları sert pvc'den imal edilmiştir. Dairenin duvarları alçı sıva üzeri saten boya, tavanlar ise kartonpiyeri, plastik badanalıdır. Dairenin yer döşenesi laminat ıslak hacimlerde yer fayans ve duvar kaplaması tavana Kadar seramik kaplıdır. Dairenin mutfağında mutfak tezgahı ve dolapları vardır. Taşınmazın elektrik ve suyu vardır.


Taşınmaz 105.000,00 TL muhammen bedele satışa çıkartılmıştır. (Mersin 2. İcra Hukuk Mahkemesi 2011/338 E.-2011/686 K. sayı1 ilanı ile kıymet takdiri kesinleşmiştir.)


SATIŞ ŞARTLARI:


1-Satış Mersin 6. icra Müdürlüğü’nde açık artırma suretiyle aşağıda belirtilen gün ve saatlerde yapılacaktır. Birinci satış 17.07.2012 SALI günü 10:00 - 10:10 Saatleri arasında tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunun ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 27.07.2012 Cuma günü aynı yerde ve aynı saatlerde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 + satış masrafını geçmesi ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale bedeli üzerinden % 18 KDV, damga vergisi, tapu alım harç ve masrafları, tahliye, teslim giderleri alıcıya aittir, Birikmiş vergiler, tellaliye ve tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.


3-ipotek sahibi alacaklılara diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarının hususi ile faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır Aksi halde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


4-ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ne ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/3341 E. sa¬yılı dosya numarası e müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

ic. if. K. 126

(*) ilgililer tatanne irtifak hakkı sahipleri de dâhildir. BN:37703



İlan için tıklayın



Geri Dön