26 / 04 / 2024

Mersin Forum AVM'de ingilizce kursu verilecek!

Mersin Forum AVM'de ingilizce kursu verilecek!

Multi Türkmall'ın işlettiği Mersin Forum AVM'de gelecek aydan itibaren İngilizce kursu verilecek



Özel bir yabancı dil öğrenim kurumu, ilk olarak Multi Türkmall'ın işlettiği Mersin Forum AVM'de kurduğu eğitim merkezi ile alışverişe gelen ailelerin çocuklarına, gelecek aydan itibaren İngilizce kursu verecek.

Multi Türkmall Genel Müdürü Murat Sekmen, beraberindeki Mersin Forum AVM Yöneticisi Adem Erol ve Deulcom International Yönetim Kurulu Başkanı Baybars Altuntaş ile  Adana  gezisi kapsamında Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürü Ercan Halıcı'yı ziyaret etti.

Altuntaş, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok sayıda AVM bulunduğunu belirterek, bu merkezlerde milyonlarla ifade edilecek kadar kişinin vakit geçirdiğini kaydetti.

Eğitim merkezlerini alışveriş merkezlerine taşıyarak, veliler mağazaları gezerken çocuklarına eğitim vermeyi amaçladıklarını belirten Altuntaş, şöyle devam etti:

"Bu proje için alışveriş merkezi yatırımcısı Multi Türkmall şirketi ile iş birliği yaptık. İlk olarak Mersin Forum Mağazasına 12 sınıflık dershane kurduk ve burada 1 Aralıktan itibaren İngilizce derslerine başlayacağız. Cumartesi ve pazar günleri 3 farklı saat diliminde verilecek derslerde her sınıfta 15 kişi eğitim alacak. İlköğretim 3'üncü, 4'üncü ve 5'inci sınıf öğrencilerine yönelik derslerde çocuklara temel İngilizce eğitimi vereceğiz."

"HEM EKONOMİYE HEM DE EĞİTİME KATKI"
Altuntaş, öğrencilerin kurslardan düşük bir ücret karşılığında yararlanabileceklerini belirterek, öğrencilerin derslere katılabilmek için hafta içi rezervasyon yaptırmalarının yeterli olacağını kaydetti.

Dershanelerin şirkete bağlı diğer AVM'lerde de açılacağını bildiren Altuntaş, şöyle konuştu:

"Artık anne ve babalar alışveriş yaparken sadece ekonomiye değil çocuklarının geleceklerine de katkı sağlayacak. Veliler rahatça gezip eğlenirken, çocuklar da yaşıtlarıyla birlikte kendini geliştirmenin keyfini yaşayacak. Bu uygulamaya ilgi şimdiden oldukça fazla. Daha dersler başlamadan 110 kişi kayıt yaptırdı."

Kurumun Mersin Genel Müdürü, eski FIFA kokartlı hakemlerden Kadir Tozlu ise, uygulamayı duyan Mersinlilerden çok olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, kısa zamanda "örnek çalışma" olarak hafızalara kazınacağını vurguladı.

Üst düzeyde eğitim verdiklerine işaret eden Tozlu, "Kentimizde herkesi en az bir yabancı dil konuşabilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu yeni uygulamamız da önemli misyon üstlenmiş olacak" diye konuştu.

-"AVRUPA'DA BİR İLK"-
Multi Türkmall Genel Müdürü Murat Sekmen ise projeyi ilk duyduklarında şaşırmalarının yanı sıra çok da hoşlarına gittiğini anlattı.

AVM'lerde sadece tüketim yapılmadığını anlatan Sekmen, şöyle devam etti:

"Avrupa'da da ilk olan bu proje, alışveriş merkezlerini yaşam merkezleri haline getirmede önemli bir kilometre taşı olacak. Biz uygulamaya maddi bir beklenti içinde olmadan destek veriyoruz. Ailelerin alışveriş merkezlerine
ayırdıkları yaklaşık 3 saatlik bir dilim var. Biz bu zamanın kalitesini artırmak istiyoruz. Ders saatleri de zaten sinema saatleri ile uygun ayarlandı. Aileler kendilerine özgü aktivitelerde bulunurken, çocuklar da yaşıtlarıyla birlikte hem eğlenip hem de öğrenecek."

Sekmen, Mersin Forum AVM'de ilk uygulaması yapılan projenin yakın zamanda diğer kentlerdeki Forum AVM'lerde de uygulanacağını belirterek, projenin şirketin Avrupa'daki ortakları tarafından da beğeniyle karşılandığını ifade etti.

Sekmen, Garanti Bankası ile işbirliği yaparak çıkardıkları Forum Bonus Kart ile yapılacak alışverişlerde kazanılan puanların kursa katılım ücreti olarak kullanılabileceğini de kaydetti.
AA


Geri Dön