27 / 04 / 2024

Mersin İçme Yaylası'na mesire alanı geliyor!

Mersin İçme Yaylası'na mesire alanı geliyor!

Mersin Erdemli’nin Sıraç Mahallesi’nde 800 rakıma sahip İçme Yaylası, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlık turizmine açılıyor.




Erdemli’nin Sıraç Mahallesi’nde 800 rakıma sahip İçme Yaylası, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlık turizmine açılıyor. Şifalı olduğuna inanılan yeraltı suyu ile turistlerin uğrak mekanı olan “İçme Mesire Alanı”, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği projeyle sağlık turizminde Mersin’in cazibe merkezi olacak



Şifa 800 Metre Yüksekte Aranacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor. Birçok alanda Mersin’i dünya kamuoyuna tanıtma görevi üstlenen Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Erdemli’nin Sıraç Mahallesi İçme Mevkii’nde yer alan ve şifalı olduğuna inanılan yeraltı suyunu, sağlık turizmine kazandırıyor.


İçerisinde kır lokantası, kır kahvesi, wc, duş, yöresel satış yeri, su deposu, çocuk oyun alanı, spor sahası ve otopark olan 104 dönümlük bir alanda “İçme Mesire Alanı” projesi hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, projeyi önümüzdeki sezona hazır hale getirebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.


Özellikle şehir dışından gelecek ziyaretçilerin konaklaması için, yaklaşık 200 adet çadır kurulması planlanan projede, çadırların kurulacağı alanlar kullanıma hazır hale getirilirken, yıllardır yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından olan ve şifalı olduğuna inanılan yeraltı kaynağı suyuna sahip İçme Yaylası’nda mesire alanı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla Mersin sağlık turizminde bir cazibe merkezi olacak.


Kaba İnşaatı Tamamlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kaba inşaatını tamamladığı ‘İçme Mesire Alanı’ projesinde yer alan ve şifalı olduğuna inanılan yeraltı kaynak suyunun daha fazla insana ulaşması hedefleniyor. Bu amaçla 104 dönümlük alan içerisinde hayata geçirilecek proje ile hem Mersin’in hem de bölgenin sağlık turizmine katkı sağlaması amaçlanıyor.


İnşaat çalışmaları devam eden proje tamamlandığında 300 metrekare büyüklüğünde kır lokantası, 200 metrekare büyüklüğünde 2 kır kahvesi, 8 çeşme, 30 metrekare büyüklüğünde su deposu, 550 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanı, girişleri kontrol altına alabilmek için 5 kontrol ünitesi, 45 metrekare büyüklüğünde 5 tuvalet ve duş kabinleri, 30 metrekare büyüklüğünde 2 depo, 364 metre alana sahip spor sahası, 2 bin 750 metre uzunluğunda yaya yolu ve 120 araç kapasiteli otopark ile yöresel satış yerleri, yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek.


“Mersin’e Yeni Bir Hareket Kazandıracak”

İçme Mesire Alanı Projesi’nin özellikle sağlık turizmi için önemine işaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, projenin hayata geçmesiyle birlikte Mersin’in yeni bir hareket kazanarak sağlık turizminde cazibe merkezi haline geleceğini aktardı. Başkan Kocamaz, “İçme Yaylası’nda bulunan ve yıllardır şifalı olduğuna inanılan yeraltı kaynak suyu, mevcut durumuyla bile bu sudan içmek için aileleri ile gelen yerli ve yabancı turistlerimizi ağırlayan bir konumda bulunuyor. Ancak, bizler Büyükşehir Belediyesi olarak burayı ziyaret eden misafirlerimizin aynı zamanda aileleri ile birlikte güzel vakit geçirebilecekleri bir ortam oluşturarak, böyle önemli bir değeri Mersin’e yakışır hale getirmek istedik. Bunun için de çalışmalarımıza başladık. Bu projenin hayata geçmesi ile birlikte ziyaretçi sayımızı artırarak, sağlık turizmi bakımından bölgemize hareket kazandırmak istiyoruz. Akdeniz’in incisi Mersin’i birçok alanda olduğu gibi sağlık turizminde de öne çıkarıp, tüm dünyaya tanıtma gayretindeyiz. Mersin, birer birer hayata geçirdiğimiz projelerle değer kazanacak, yeni projelerimizle de geleceğe hazırlanacak” dedi.


Duyan Geliyor…

Çalışmalarla yenilenen çeşmeden su dolduran vatandaşlar, suyun şifalı olduğunu duyarak geldiklerini aktarırken, proje için Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti. Mersin’in sahip olduğu değerlere sahip çıkmak gerektiğini ifade eden Alpay Yeşiltepe, “Bu suyun methini daha önce de duymuştuk. Biz kendimiz için buraya gelip su almıştık, daha sonra bir arkadaşımıza da anlattık. Böbreklerinde kum varmış ona da götürdük. Çok memnun kaldılar. Daha önce geldiğimizde yolda asfalt bile yoktu ama şimdi daha rahat geldik. Böyle yerlerin ulaşımı kolay hale getirilerse ve tesisleşme sağlanırsa tabii ki daha güzel olur. Böyle yerler doğamızın ve ülkemizin harika yerleri. Böyle yerleri bu şekilde değerlendirmek de oldukça güzel bir hizmet” diye konuştu.


Suyun şifalı olduğunu duyduktan sonra İçme Mesire Alanı’na geldiklerini ve memnun kaldıklarını ifade eden Zerrin Yeşiltepe ise “Bu sular hem sağlıklı, hem de vücuttaki birçok hastalığa iyi geliyormuş. Böbreklere iyi geliyormuş. Biz de bu suyun sağlıklı olduğunu duyduk ve su almaya geldik. Herkese de tavsiye ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi çok iyi düşünmüş. Çok güzel olmuş. Buranın cazibe merkezi haline getirilmesi için çok iyi düşünülmüş bir çalışma başlamış. Bu hizmetten dolayı kendilerine teşekkür ederiz” dedi.




Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön