19 / 04 / 2024

Mersin Kent Konseyi yeni hizmet binasına kavuştu!

Mersin Kent Konseyi yeni hizmet binasına kavuştu!

Mersin Kent Konseyi’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki yeni çalışma binasının açılış töreni gerçekleştirildi, Yeni hizmet binasının açılışına, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer de katıldı...




Mersin Kent Konseyi’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki yeni çalışma binasının açılış töreni gerçekleştirildi.


Yeni hizmet binasının açılışına, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kerim Tufan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve Mersin Kent Konseyi’ne üye olan kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.


Açılışta Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, kendilerine temin edilen çalışma binasında, çok daha verimli projeler ve fikirler ortaya çıkaracaklarına inandıklarını ifade etti.


Verimli çalışmaların ortaya çıkmasında en büyük etkenin çalışma ortamı olduğunu vurgulayan Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Kent Konseyi’nin bu anlamda şanslı olduğunu belitti. Vali Yardımcısı Göçer, “Mersin Kent Konseyi ferah ve verimli bir çalışma mekanına sahip oldu. Bu açıdan çok şanslı olduklarını belirtmek isterim. Hiç kuşkusuz ki verimli çalışmaların ortaya çıkmasındaki en büyük etken çalışma ortamının amaca yönelik olmasıdır. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımızı Mersin Kent Konseyimize böyle bir yer tahsis etmesinden dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.


Mersin Kent Konseyi’nin fonksiyonel bir çalışma mekanına sahip olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Kent Konseyi’nin başarılı çalışmalara imza attığını, elde ettikleri bulgular ile kent için kararlar alınmasında önemli bir yere sahip olduklarını belirtti. Genel Sekreter Yardımcısı Gökbel konuşmasında, “Hepinizin bildiği gibi Mersin Kent Konseyi, 18 Ağustos 2014 yılında ilk genel kurulunu yapmıştır. Bu toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz aday olmamış, sayın Yasmina Lokmanoğlu Kent Konseyi başkanı seçilmişti. Başkanımızın böyle bir karar vermesindeki temel neden ise Kent Konseyi’nin belediye yapısı içerisinde erimemesi, tarafsız ve kendi orijini içerisinde kararlar alabilmesi olmuştur. Geçtiğimiz dönem içerisinde şunu çok rahatlıkla görebiliyorum ki,  Kent Konseyi çok başarılı çalışmalara imza atmış, elde ettiği bulguları da Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne taşıyarak karar alınma noktasına kadarda getirmiştir” ifadelerine yer verdi.


Mersin Kent Konseyi’ne Kongre ve Sergi Sarayı’nda yeni bir hizmet binası temin ettikleri için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz’a teşekkür eden Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, “Kent Konseyi olarak bugüne kadar bu kent için oluşturduğumuz projeleri ve fikirleri Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunduk. Sizler de çalışmak istediğiniz her konuda buraya gelmelisiniz, fikirler üretmelisiniz, kendinize uygun komisyonu bulmalısınız. Sizlerden de Mersin için önemli projeler bekliyoruz. Kentimize uygun, hayalinizdeki Mersin ile ilgili projelerinizi lütfen bizimle paylaşın. Ayrıca bugün açılışı yapılan bu güzel çalışma ortamını bize sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a tüm üyelerimiz adına özellikle teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Mersin Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı’na geçildi.


Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Genel Kurul Toplantısı açılış konuşmasında, “Kent Konseyi olarak görevde bulunduğumuz süre içerisinde kentin tüm kesimlerinden gelen talepler konusunda kamu kurumları, belediye ve sivil toplum kuruluşları arasında köprü olmaya çalıştık. Gerek meclislerimiz gerek çalışma gruplarımız hemşehrilik bilinci içinde bu şehrin daha iyiye gitmesi için birlikte düşündü, birlikte çalıştı. Bunların neticesinde çıkan sonuçlar Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz tarafından sonuca ulaştırıldı, konusuna göre Meclis üyelerimiz tarafından önergeye dönüştürüldü, Büyükşehir Meclisimiz tarafından desteklendi. Balıkçı Barınağı örneğinde olduğu gibi Bakanımız tarafından desteklendi, sonuca ulaştırıldı” dedi.


Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, konuşmasını, “Bu geçen süre bize gösterdi ki Mersinli olmak ve Mersin için çalışmak paydasında buluştuğumuzda Mersinimiz için güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Çalışmalarımızda desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize, İlçe Belediye Başkanlarımıza, üniversitelerimize, tüm kamu ve sivil toplumumuzun seçkin temsilcilerine tüm kimlikleri bir tarafa bırakarak, Mersin için çalışıp, Mersin için düşünüp, Mersin için bir araya geldiklerinden dolayı huzurunuzda teşekkür etmek isterim. Mersin için çalışan sizlere ve herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde sonlandırdı. 



Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön