25 / 04 / 2024

Mersin Metropol İş Merkezi’ndeki dükkanların ruhsatları iptal mi?

Mersin Metropol İş Merkezi’ndeki dükkanların ruhsatları iptal mi?

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk’ün, 2006 yılında alınan meclis kararını hiçe sayarak Metropol İş Merkezi’ndeki bazı yerlerin işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarını iptal etmediği öne sürüldü



Mersin'de Akdeniz Belediyesi'nin HDP'li Başkanı Mehmet Fazıl Türk'ün, Metropol İş Merkezi'ndeki bazı eğlence mekanlarına ait işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının iptal edilmesine yönelik 2006 yılında alınan meclis kararını hiçe saydığı öne sürüldü. Uyuşturucu satışı ve fuhuş gibi birçok olayın yaşanması nedeniyle Mersinlilerin 'bataklık' olarak adlandırdığı Metropol İş Merkezi, hemen hemen her hafta polis baskınlarına sahne oluyor. Mersin'de her fırsatta polisiye olaylarla dikkatleri çeken Metropol İş Merkezi bu kez de ruhsat tartışmasıyla gündeme geldi. Dönemin Akdeniz Belediye Başkanı CHP'li Kenan Yücesoy başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, 06.06.2006 tarih ve 61 sayılı kararla, başta Ahlak Büro Amirliği olmak üzere narkotik ekiplerinin de çok sayıda operasyon düzenlediği Metropol İş Merkezi'nin içkili yer bölgesinden çıkarılmasını kararlaştırdı.


RUHSATLAR İPTAL

Bir müddet sonra iş merkezinde inceleme yapan polis ve zabıta ekipleri, bazı eğlence mekanlarının çevresindeki dükkanların da işletmelere dahil edildiğini, birçok dükkanın tek bir ruhsatla tek bir işyeri gibi faaliyet gösterdiğini belirledi. İşyerlerinin ruhsatta belirtilen şekline getirilmemesi ve kanuna aykırılık olması nedeniyle ruhsatların iptal edilmesi gerektiğinden meclis, söz konusu mekanlardaki işyeri ait açma ve çalıştırma ruhsatlarının iptal edilmesi kararını aldı. Mart 2009 seçimlerinde göreve gelen Akdeniz Belediyesi'nin HDP'li Başkanı Mehmet Fazıl Türk ise aradan 7 yıl geçmesine Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün, 2006 yılında alınan meclis kararını hiçe sayarak Metropol İş Merkezi'ndeki bazı yerlerin işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarını iptal etmediği öne sürüldü rağmen Metropol İş Merkezi'ndeki eğlence mekanlarının işletme ve çalışma ruhsatlarını iptal etmedi. Bunun yanı sıra içkili yer bölgesinden de çıkarılan iş merkezindeki eğlence mekanlarındaki alkol satışının da önüne geçilemedi. Bu konuda resmi kurumlardan konunun akıbetiyle alakalı gelen yazıların da Akdeniz Belediyesi tarafından yanıtlanmadığı iddia edildi.


KAZANILMIŞ HAK

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklama açıklamada, "Metropol İş Merkezi'nin 06.06.2006 tarihinde alınan karar doğrultusunda içkili yer bölgesinden çıkarılmasının ardından, söz konusu bölgede açıktan içki sunumu yapan işyerlerine içkili yer ruhsatı verilmemiştir. Ancak 06.06.2006'ya kadar ruhsat alan işyerleri, yasal olarak kazanılmış hakları nedeniyle kendilerince iptal edenler hariç, diğerleri faaliyetlerine devam etmektedirler. Devam eden işyerleri, ruhsat sahiplerince terk verilmediği takdirde faaliyetlerini sürdürecektir. Bu tür işyerlerinin ruhsat devri de mümkün değildir. Kimi işyerleri, ruhsat sahipleri tarafından mesul müdürlük belgesi çıkarılmak suretiyle başkaları tarafından çalıştırılmasına olanak vermekte olup, bu da yasal bir durumdur" denildi.



Sabah


Geri Dön