19 / 04 / 2024

Mersin Mezitli'de 4 hayvan çiftliği yıkıldı!

Mersin Mezitli'de 4 hayvan çiftliği yıkıldı!

Mersin'de etkili olan dolu nedeniyle Mezitli ilçesinde 4 hayvan çiftliği yıkıldı...




Mersin'de etkili olan dolu nedeniyle Mezitli ilçesinde 4 hayvan çiftliği yıkıldı. 

     Merkez Mezitli ilçesine bağlı Tol köyünde dolu nedeniyle ekili alanlar ve evlerde zarar meydana geldi, bazı hayvan çiftlikleri yıkıldı. Yağış sonrası köylüler evlerindeki hasarı onarmak için çalışmalara başladı. Kaymakamlık yetkilileri de hasar tespitine yönelik inceleme başlattı. 

     Köy Muhtarı Arif Şişek, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece yarısı başlayan dolunun sabahın erken saatlerine kadar sürdüğünü söyledi. 

     Yağış nedeniyle hayvan çiftlikleriyle evlerin zarar gördüğünü ifade eden Şişek, şunları kaydetti: 

     "Hasarımız çok, sevindirici olan tek şey ise can kaybının olmaması. Köyümüzdeki 3 tavuk çiftliği ile 1 büyükbaş hayvan çiftliği tamamen yıkıldı. Çiftliklerde bulunan 3 büyükbaş, 30 küçükbaş ve 80 bin civarında kanatlı hayvan telef oldu. Bir çiftlik de hasarlı. Yağış sonrası yerdeki dolu yüksekliği neredeyse 30-40 santimetreyi buldu. Dolu, ağaçlarımız ve bütün ekili alanlarımızı da yok etti. Yolları dahi kapatan dolu karşısında şaşırdık. Yetkililerin yardımıyla yollarımız kısa sürede açıldı." 

     Tavuk çiftliği yıkılan Hasan Doğan ise "Köyümüzde resmen çok büyük bir afet yaşandı. Allah kimseye vermesin. Devletimizden destek bekliyoruz. Bu çiftliklerin hepsi krediyle yapıldı. Devletimiz yardım elini uzatmazsa biz bu yükün altından kalkamayız" diye konuştu. 


AA


Geri Dön