18 / 04 / 2024

Mersin Mezitli'de imar planında değişiklik mi yapıldı?

Mersin Mezitli'de imar planında değişiklik mi yapıldı?

Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan'ın imar oyunu tutmadı. Mahkemenin 'yıkın' dediği binayı kurtarmak için her yolu deneyen uyanık başkanın planını Büyükşehir bozdu.



MAHKEMENİN yıkım kararı verdiği, Danıştay'ın da onayladığı müteahhit Mazlum Bektaş'a ait Viranşehir'deki binayı yıkmamak için son bir hamle daha yapmak isteyen Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan'ın imar oyunu bozuldu. 


BÜYÜKŞEHİR'İN GÖREVİ

RUHSATSIZ ve kaçak olduğu belirtilen bina ile ilgili yıkım kararını uygulamayarak suç işleyen CHP'li Başkan Neşet Tarhan, Büyükşehir Belediyesi'nin görev alanına el atarak taslak nazım imar planı hazırladı ve meclise getirmek istedi.


"GÜNDEME ALINMAYACAK"

ANCAK Büyükşehir Beleldiyesi bu oyunu fark etti. Mezitli Belediyesi'ne bir yazı gönderen Büyükşehir Belediyesi, "Nazım İmar Planı yapmak belediyemizin yetkisindedir. Bu yüzden teklifiniz meclis gündemine alınmayacaktır" denildi. 5'TE karşısında suç işleyen CHP'Lİ Başkan Tarhan'ın Viranşehir Mahallesi'ndeki müteahhit Mazlum Bektaş'a ait kaçak ve ruhsatsız binayı kurtarmak için akla gelmedik yollara başvurmasının arkasında yatan neden merak ediliyor. 



Sabah Güney 


Geri Dön