16 / 04 / 2024

Mersin Musa Eroğlu Sevgi Parkı açıldı!

Mersin Musa Eroğlu Sevgi Parkı açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut Belediyesi tarafından yaptırılan 54 bin 977 metrekare alana sahip Musa Eroğlu Sevgi Parkı’nın açılış törenine katıldı.




Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut Belediyesi tarafından yaptırılan 54 bin 977 metrekare alana sahip Musa Eroğlu Sevgi Parkı’nın açılış törenine katıldı.


Açılış törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, sanatçılar Musa Eroğlu, Latif Doğan, Güler Duman, Belediye Meclis üyeleri, ilçe protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Mut Belediyesi’nin yapımını gerçekleştirdiği 54 bin 977 metrekare alana sahip Musa Eroğlu Sevgi Parkı açıldı. Türk Halk Müziğinin yaşayan efsane ismi Musa Eroğlu’nun doğup büyüdüğü memleketinde adına yaptırılan ve içinde ilkleri barındıran Musa Eroğlu Sevgi Parkı’na sanatçının 3 metre yüksekliğinde heykeli dikildi. Ayrıca park içerisinde yer alan milli mücadelede önemli yere sahip Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Anıtı’nın açılışı da gerçekleştirildi.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut ve çevre ilçelerden katılımın yoğun olduğu açılış töreninde bir konuşma yaptı. Çağın Karacaoğlan’ı Musa Eroğlu’nun her zaman gurur duyulacak bir şahsiyet olduğunu belirten Başkan Kocamaz, “Onun birleştirici gücünü Türk Milleti’nin genetiğinden gelen, her zaman bir ve bütün olmaya yönelik öğretilerini, hepimiz şiar edinmek durumundayız” dedi.


Birlik ve dirlik ruhunu geliştirecek bu parkın açılışına gösterilen ilgi için Mut sakinlerine teşekkür eden Başkan Kocamaz, “Ayrıca Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ve parkın yapımında emeği geçenlere uzun ve hayırlı ömürler diliyorum. Açılışta bu güzellikleri paylaşan, her şeye rağmen birlik ve beraberlikten yana tavır koyan herkese saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.


Ülkemizin içinde bulunduğu durumu ve son günlerde artan terör olaylarını değerlendiren Başkan Kocamaz şöyle konuştu;


“Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor, birlikten, dirlikten rahatsız olan şer güçler ülkeyi kan gölüne çevirdiler. Onun için diyorum ki biz sevgide birleşmek mecburiyetindeyiz. Birbirimize saygı göstermek mecburiyetindeyiz. Barış ve kardeşliği geliştirmek mecburiyetindeyiz. Müştereklerimizi bir yana topladığımızda, ayrıntıları yüze katlar. Ama maalesef geçmişten bu yana bu ülkedeki birlik ve dirlik ruhunu ortadan kaldırmak isteyen hainler, bu ülkeye ve bu ülkede yaşayan insanlara tuzak kuruyorlar. Ülkemizin birçok bölgesinde bombalar patlıyor. Geçmişten bu yana bize bazı yasaları dikta ettirenler, bu ülkede barış adına, bu ülkeyi bölmek adına her yere tuzak kurdurdular, tüneller açtırdılar. Güneydoğu’da şehirlere girilemez hale geldi. Hiçkimse Türk Milleti’nin sabrını zorlamasın, sinir uçlarına dokunmasın. Türk Milleti kurtuluş savaşında, Çanakkale’de Türk’ün ne olduğunu dost-düşman herkese gösterdi. Dolayısıyla bu günler geçicidir. Türk ayağa kalktığı zaman yedi düvelle başa çıkmıştır. Üç buçuk soysuzla Allah’ın izniyle kim ne derse desin her zaman başa çıkacak kadar güçlüdür, kuvvetlidir”


Başkan Kocamaz konuşmasının sonunda Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz için yazdığı şiiri okuyarak, şiiri Başkan Yılmaz’a hediye etti.


Yapılan konuşmaların ardından Musa Eroğlu, Latif Doğan, Güler Duman ve mahalli sanatçıların yer aldığı konser programı gerçekleştirildi.


Musa Eroğlu Sevgi Parkı’nın içerisinde, 21 bin 600 metrekare büyüklüğünde dünyanın zemine işlenmiş en büyük Türk Bayrağı yer alıyor. Ayrıca parkta tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, futbol sahası, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve sosyal tesisler bulunuyor.


Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön