20 / 04 / 2024

Mersin OSB'de altyapı tamamlanıyor!

Mersin OSB'de altyapı tamamlanıyor!

Mersin-Tarsus OSB Genişleme alanında altyapı çalışmaları hızla sürerken yatırımlar da artıyor



Bu ay sonunda Scada, Telekom ve Doğalgaz projelerinin inşaatına başlayacak olan bölgede 47 adet sanayi parselinden 21 'i tahsis edildi. Genişleme bölgesinde ağırlıklı olarak tarımsal nitelikli firmalara yer verildiği gözleniyor

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Gelişme Alanı'nda altyapı inşaatlarıyla yatırımlar paralel ilerliyor. Kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu, elektrik ve yol projelerini revize eden MTOSB, Scada, Telekom ve Doğalgaz projeleri için de yeni ihaleye çıkıp, sözleşmeyi imzaladı. Ay sonunda inşaatın başlayacağı OSB'de MEŞKİ ile yapılan görüşmeler neticesinde gelişme alanı içme suyu hattı güzergâhı da belirlendi ve su alımı ile ilgili projelendirme tamamlandı. Tüm bu çalışmalar, 278 hektar arazi üzerine kurulan ve konum, lojistik gibi avantajlarla dikkat çeken MTOSB'nin cazibesini daha da artırıyor. 47 adet sanayi parselinden 21'i tahsis edilen bölgede 2 firma ise inşaat aşamasında. MTOSB'de ağırlıklı olarak tarımsal nitelikli firmalara yer verildiği göze çarpıyor.

Bölgenin kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu, elektrik ve yol projelerinin revize edildiğini anlatan MTOSB Müdürü Halil Yılmaz, konumun da elverdiği avantajlarla organize sanayi bölgeleri içerisinde bir adım öne geçtiklerini vurgulayarak, "Avrupa ve Ortadoğu pazarlarına açılmak isteyen yerli ve yabancı firmalar için çok önemli bir yatınm üssü haline geldik. Bölgemiz, ilin ihtiyaçlarının dikkate alındığı, çevre kirliliğine neden olmayacak sanayi türlerinin özenle seçildiği, parsel taleplerinin sektörel bazda değerlendirilerek ekonomiye katkı sağlayan, kümelenmenin önemini kavramış bir organize sanayi bölgesi. Şu anda her türlü altyapısı hazırlanmış sanayi parsellerinin üretildiği, tahsis edildiği, gelişmelerinin sağlandığı, sanayisi süratle gelişen ve istihdam sorununu büyük ölçüde çözmüş bir bölge. Bu özellikleri ile hızlı rekabet ortamı içerisinde sunduğu olanaklarla, yatırımcıları kendisine çekiyor, konumunun da elverdiği avantajıyla organize sanayi bölgeleri içerisinde bir adım öne geçmiş durumda" diye konuştu.

2011'de faaliyete geçecek

Bölgenin potansiyelinin farkında olduklarım ve çalışmalarını da bu doğrultuda sürdürdüklerini ifade eden Halil Yılmaz, ihalesi yapılan altyapı çalışmalarının gelecek yıl tamamlanacağını ve gelişme alanının 2011'de faaliyete geçmesini planladıklarını söyledi. Gelişme alanının 278 hektar arazi üzerine kurulduğunu bildiren Yılmaz, "5 bin metrekare ile 115 bin metrekare arasında değişen 47 adet sanayi parseli bulunuyor. Bunun 21 adedi tahsis edildi. Ağırlıklı olarak tarımsal nitelikli firmalara yer verildi. 2. firma ise inşaat aşamasında. Scada, Telekom ve Doğalgaz projeleri yeni proje olarak yaptırılarak, 13 Temmuz 2010 tarihinde anahtar teslim altyapı yapım ihalesine çıkıp sözleşmeyi imzaladık. Ay sonunda da inşaata başlayacağız. MEŞKİ ile yapılan görüşmelerimiz neticesinde gelişme alanı içme suyu hattı güzergâhı da belirlendi ve su alımı ile ilgili projelendirme tamamlandı" dedi.
MTOSB Gelişme Alanının; hava, kara ve demir yolu ile limana yakınlığının yerli-yabancı sanayici, yatırımcı için Avrupa, Orta Doğu ve Asya pazarlarına açılan en büyük kapı olma özelliği taşıdığını anlatan Halil Yılmaz, "Limanın bölgemize yakın olması Türkiye'nin önemli markalarını bölgemizde yatırım yapmaya teşvik ediyor" diye konuştu.

Tahsislerine sürade devam ettikleri gelişme alanında sanayi tesislerinin inşaatları ile altyapı çalışmalarının birlikte yürümesini planlandıklarını açıklayan Yılmaz, "Böylece gelen yoğun talepleri göz önüne alarak, bu bölgede binlerce insanımıza iş olanağı sağlayacak ve bölgede artan enerji tüketimleri ile ülkemizin ve ilimizin ekonomik kalkınmasında önemli rol oynayacak bir sanayi bölgesi daha kazanmış olacağız" dedi.

İhtisas Lojistik OSB yatırımcıyı cezbediyor

Gelişme alanının hemen yanında kurulması planlanan ihtisas Lojistik Organize 'Sanayi Bölgesi'nin (OSB)de yatırımcıyı cezbettigine değinen Halil Yılmaz, "Bu proje planlı ve düzenli sanayileşmeyi sağlamak, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması adına yatırımcılar acısından ayrı bir önem arz etmekte" değerlendirmesini yaptı, ihtisas Lojistik OSB'deki tüm parsellerin demiryolu bağlantısı bulunacağını hatırlatan Yılmaz, bu sayede gelişme alanına yatırım yapacak firmaların da lojistik avantaj sağlayacağını dile getirdi.
Dünya/Derya Eğrican Güleç


Geri Dön