19 / 04 / 2024

Mersin OSB'de kurulan AKY Technology Fabrikası hizmete açıldı!

Mersin OSB'de kurulan AKY Technology Fabrikası hizmete açıldı!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan AKY Technology Fabrikası, törenle hizmete girdi.



2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı tamamlanan ve tarımsal makine üretimi yapan AKY Technology Fabrikası’nın açılış töreni, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş, ARBEL Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Arslan, Mersin Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet İzol ile çok sayıda sanayici işadamının katılımı ile yapıldı.


Törende konuşan AKY Technology Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, "Mersin, Türkiye bakliyat üretiminin merkezidir. Bizler 25 bin metrekare alanda, 300 çalışanı bulunan ve tamamen yerli sermaye ile kurulan üretim tesisinde, bakliyat eleme ve boylama makinelerinin üretimini yapacağız. Üretim sektöründe yer almaktan ve ürettiğimiz makinelerle Mersin’in ve Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.


Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde şu anda 22 faal, 11’i inşaat halinde, 3 tane de proje aşamasında firma bulunduğunu belirtti. Tekli, "Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi gelişme alanında, altyapı çalışmaları 2010 yılında başladı. 18 ay gibi kısa bir süre içinde son teknoloji ile donatılmış altyapısı, scada sistemi yani uzaktan otomasyon, su depoları, asfaltı ve bunun gibi bir çok destekleyici ünite kuruldu. Biz gelişme alanımızdaki alt yapıyı hazırlarken, Türkiye’nin en önemli OSB’lerini gezerek, en yeni teknolojilerin getirilerini hesaplayarak bu çalışmayı yaptık. Şu anda projelendirdiğimiz altyapı, sorunsuz bir şekilde hizmet vermekte. Buraya 5 yıl önce gelmiş olsaydınız, bugünkü durumu karşısında sizler de şaşkınlığınızı gizleyemezdiniz. 5 yıl önce yolu bile olmayan, dağ taştan oluşan bölgemizde bugün itibariyle 2 bin 500 kişiye direk istihdam sağlanıyor. Türkiye’de hızla büyüyen Organize Sanayi Bölgeleri arasında üst sıralarda yer alıyoruz. Türkiye ve dünyada bakliyat pazarına yenilikler ve çözüm odaklı hizmetleri ile bu tesisi bölgemize kazandırarak Mersin’in istihdamına katkı sunan sanayicilerimiz Sabahattin Akyürek ve Gökmen Akyürek başta olmak üzere tüm AKY Technology ailesini tebrik ediyorum. Bizler Mersin’e katkı sunan, çalışan, üreten ve istihdam sağlayan her sanayicinin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.


ÇAKACAK, “KURULAN HER YENİ TESİS, ÜLKENİN GELECEĞİNE, HUZURUNA KATKI DEMEKTİR”


Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise, Mersin’in, ülkemizin en önemli kentlerinden biri olduğunu, yüksek katma değere sahip bu tür tesislerin artmasının oldukça önemli olduğunu ifade ederek, "Biz Mersin Valiliği ve Çukurova Kalkınma Ajansı olarak sanayicilerimize ve üreticilerimize her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Kurulan her yeni tesis, yaptığı istihdam ve üretimle ülkemizin geleceğine, huzuruna ve barışına yapılacak katkı demektir. Bu ve benzeri tesislerin artarak çoğalmasını temenni ederken, tesisin ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu tesislerde üretilen ürünlerin, uluslararası rekabet kuralları çerçevesinde dünyanın dört bir yanına gönderildiğini görmekten ülkem adına gurur duyuyorum ve sanayicilerimizi tebrik ediyorum. Hem ilimiz hem de ülkemiz, sizin gibi sanayici ve işadamları sayesinde çok daha büyük işler başarmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından protokol üyeleri, açılışı yapılan tesisi gezdi. Bu arada Survivor yarışması oyuncularından Doğukan Manço ve Turabi’de açılışa katılanlar arasında yer aldı.


Hürriyet


Geri Dön