25 / 04 / 2024

Mersin Otogarı'nda fesih işlemi başladı!

Mersin Otogarı'nda fesih işlemi başladı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Otogarı işletme ihalesini alarak üç yıllık kira sözleşmesi düzenlediği Mersin Şimşek Grup'un sözleşmedeki hükümleri yerine getirmemesi nedeniyle kira sözleşmesinin fesih işlemlerini başlattı




Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Otogarı işletme ihalesini alarak üç yıllık kira sözleşmesi düzenlediği Mersin Şimşek Grup Turizm Ticaret Limited Şirketi’nin sözleşmedeki hükümleri yerine getirmemesi nedeniyle kira sözleşmesinin fesih işlemlerini başlattı.


Mülkiyeti Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Toroslar ilçesi Çavuşlu Mahallesi’nde bulunan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde 81 adet bağımsız bölüm ve işyerleri, Devlet İhale Kanunu’nda belirtilen usul ve esaslara göre kiraya verilerek hizmete açılmıştı.


2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 62. Madde hükmüne istinaden, sözleşmedeki yükümlülüklerin yerine getirilmemesi nedeniyle aynı madde hükmü gereğince Mersin 5. Noterliği’nin 11.02.2015 tarih ve 02728 yevmiye numara ile tasdikli kira sözleşmesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından feshi için 13.01.2016 tarihinde kiracı şirkete ihbarname ile tebliğ edilerek 10 gün içerisinde eksik olan yükümlülüklerini yerine getirmesi istendi.



Mersin Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön