18 / 04 / 2024

Mersin Pamukluk Barajı projesinin yüzde 84'ü tamamlandı!

Mersin Pamukluk Barajı projesinin yüzde 84'ü tamamlandı!

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yapımı devam eden Tarsus Pamukluk Barajı inşaatında incelemelerde bulunarak, "Yaklaşık yüzde 84'ü tamamlanan projenin bir an önce bitirilerek faaliyete geçmesi amacıyla çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.



Vali Çakacak’ın Tarsus ilçesindeki temaslarına, Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Ayhan Bayhan, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Devlet Su İşleri (DSİ)  Adana  6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ve DSİ 67. Şube İl Müdürü Savaş Arslan eşlik etti. Çakacak, ilk olarak baraj şantiyesinde Mevlüt Aydın’dan çalışmalar hakkında brifing aldı. Ardından şantiye alanını gezen Çakacak, işçilerle birlikte öğle yemeği yedi. İşçilerle yakından ilgilenen ve taleplerini dinleyen Çakacak, Çakırlı köyü yakınlarında devam eden su iletim hattı boru döşeme çalışmalarını da yerinde inceledi ve burada işçilerle bir süre sohbet etti. Ardından su iletim tüneline geçen Çakacak, tünel çalışmaları ile ilgili brifing alarak tünel açma çalışmalarını yerinde izledi.


İncelemelerin ardından açıklama yapan Çakacak, Pamukluk Barajı’nın Mersin'in en önemli yatırımlarından biri olduğunu belirterek, baraj yapımının tamamlanmasıyla birlikte hem sulama ve içme suyu sağlanması hem de enerji üretimi noktasında projenin Mersin’e çok önemli katkı sağlayacağını belirtti. Çakacak, "Yaklaşık yüzde 84 oranında tamamlanan projenin bir an önce bitirilerek faaliyete geçmesi amacıyla çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. 282 milyon metreküp su depolama hacmi bulunan projenin tamamlanmasıyla birlikte, taşkın koruma amacının yanında merkez ilçeler ve Tarsus’ta yaklaşık 184 bin dekar arazi sulanabilecek. Ayrıca baraj Adanalıoğlu, Bahçeli, Dikilitaş, Karacailyas, Kazanlı, Yenitaşkent, Bağcılar, Huzurkent, Dorukkent, Arpaçsakarlar, Yalınayak, Çiftlikköy, Atalar, Bahşiş ve Yeşiltepe mahallelerine içme suyu sağlayacak ve yılda 68 milyon kilovat saat enerji üretecek" diye konuştu.


Çakacak, Çakırlı ve Karadiken mahallerinde vatandaşlarla buluştu

Tarsus Pamukluk Barajı inşaat alanlarını yerinde inceleyen Vali Çakacak, incelemelerinin ardından baraj yapımının gerçekleştiği yerin çevresinde bulunan Çakırlı ve Karadiken mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılanan Çakacak’a çocuklar da yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Her iki mahallede de kahvede vatandaşlarla bir süre sohbet eden Çakacak, Çakırlı Mahalle Muhtarı Ziya Döşlü ve Karadiken Mahalle Muhtarı Ali Esmer’den mahallelerle ilgili bilgi aldı.



Çakacak, vatandaşlarla birlikte olmak, sorunlarını dinlemek ve çözüme kavuşturmak amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Pamukluk Barajı ve su iletim tünelinin son durumu ile ilgili de vatandaşlara bilgi veren Çakacak, "Hepimizin bildiği gibi Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ilimizde gerçekleştirilen yatırımları yakından takip ederek, yeni yatırımların gerçekleştirilmesi, ilimizin her anlamda kalkınması ve geliştirmesi konusunda yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Sayın Kalkınma Bakanımızın katkılarıyla 5 olan gölet inşaatı sayısı önce 24'e, daha sonra 33'e ve bugün ise 58'e çıkarılmıştır. Bu yatırımlar Mersin'in tarihinde görülmemiş yatırımlardır" şeklinde konuştu.


Geri Dön