20 / 04 / 2024

Mersin sahilleri yenileniyor!

 Mersin sahilleri yenileniyor!

Mersin sahillerinin gözde plajlarından olan Susanoğlu Plajı, Kızkalesi Plajı ve Yapraklı Koy, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor...




Kentin önemli merkezlerinde başlayan yenileme ve işlevlendirme projeleri kapsamında Mersin sahilleri de yapılan düzenlemelerle hayat buluyor.


Büyükşehir Belediyesi, sahil kesimlerinde yaz aylarının gelmesiyle birlikte, plaj ve sosyal alanlarda temizlik ve düzenleme çalışmalarına hız verdi. Çalışmalar kapsamında Mersin sahillerinin gözde plajlarından olan Susanoğlu Plajı, Kızkalesi Plajı ve Yapraklı Koy, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından daha kullanışlı hale getiriliyor.


Mersinlilerin, Mersin’e gelen yerli ve yabancı turistlerin daha rahat kullanımı için plajlara büfe, wc, duş, soyunma kabini, cankurtaran kulesi, şezlong, plaj voleybolu alanı, amfi ve sahne kurularak, Mersin sahilleri modern bir görüntüye kavuşturuluyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından deniz sezonu başlayana dek Susanoğlu Plajı, Kızkalesi Plajı ve Yapraklı Koy’a gerekli görülen sayıda şezlonglar da yerleştiriliyor.


Mersin Büyükşehir Belediyesi, plajların modern bir görünüme sahip olması ve vatandaşların memnuniyeti için sahillerde temizlik ve düzenleme faaliyetlerinin yanı sıra sahil bandı yapım çalışmalarını da uygulamaya başladı.


Erdemli Sahil Projesi ile Arpaçbahşiş, Tömük ve Kargıpınarı sahil bandında Mersinlilerin ve turistlerin daha iyi hizmet alabilmesi için yol düzenleme çalışmaları yapılıyor.


9 kilometrelik Erdemli Sahil Projesi kapsamında Arpaçbahşiş Mahallesi sahil bandına yaya ve bisiklet yolu için 2 kilometrelik bordür ile sıcak asfalt çalışması yapıldı. Tömük sahil bandında ise 1.200 kilometrelik alan tamamlanarak, çalışmalar bittiğinde 4 kilometre sahil bandı yapılmış olacak.


Kargıpınarı Mahallesi 3 kilometrelik sahil bandında asfalt öncesi hazırlıklara da başlandı. Çalışmalar en kısa zamanda tamamlanarak, sahil bandı vatandaşların hizmetine sunulacak.



Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön