24 / 04 / 2024

Mersin Şehir Hastanesi inşaatında sona gelindi!

 Mersin Şehir Hastanesi inşaatında sona gelindi!

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Alper Cihan ve beraberindeki heyet, Mersin Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Hastane günde 8 bin kişiye hizmet verecek



Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Alper Cihan ve beraberindeki heyet, Mersin Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Hastane günde 8 bin kişiye hizmet verecek



Mersin Şehir Hastanesinde sona yaklaşıldığı bildirildi. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Alper Cihan ve beraberindeki heyet, kamu-özel ortaklığıyla 2014 yılında temeli atılan bin 250 yatak kapasiteli Mersin Şehir Hastanesi'nin inşaatında incelemelerde bulundu. Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesi'nde temeli 2 yıl önce atılan ve Akdeniz Bölgesi'nin en büyük sağlık merkezi özelliğine sahip Mersin Şehir Hastanesi'nin inşası tüm hızıyla sürüyor.


İLK HASTANE OLACAK

İnşaatta incelemelerde bulunan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Alper Cihan Mersin Şehir Hastanesi'nin çalışmalarını hızlandırmak ve yerinde incelemeler yapmak üzere Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince bir ekip kurulduğunu belirtti. İnşaat yakından takip ettiklerini söyleyen Cihan, "Sağlık Bakanlığı Türkiye'deki tüm şehir hastanelerine ve Mersin'e önem veriyor. Bu kapsamda hizmete açılacak ilk hastane Mersin'de olacak" dedi.


DÖRT BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

Toplam 233 dönüm alana kurulan ve 370 bin metrekare kapalı alana sahip hastanenin betonarme imalatının yüzde 100'ü, alt yapı ilerlemesinin yüzde 97'si, cephe imalat çalışmalarının yüzde 95'i, proje genel ilerlemesinin ise yüzde 93'ü tamamlandı. Açıldığında 4 bin kişinin çalışacağı ve günlük 6-8 bin hastaya hizmet vermesi hedeflenen Şehir Hastanesi ile Mersin'in sağlık açısından ileri seviyelere taşınması ve sağlıktaki kalitenin yükseltilmesi bekleniyor. Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı, "Bin 294 hasta yatak kapasitesine sahip hastanemizin bünyesinde Ana Hastane, Onkoloji Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Psikiyatri Hastanesi gibi birden fazla branş hastanesinin bir arada tek kompleks içerisinde hizmet verecek olması vatandaşların daha erişilebilir ve kaliteli sağlık hizmeti almalarını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.


Sabah


Geri Dön