27 / 04 / 2024

Mersin Şehir Hastanesi'nin yüzde 83'ü tamamlandı!

Mersin Şehir Hastanesi'nin yüzde 83'ü tamamlandı!

Kamu-özel iş birliğiyle 2014 yılında temeli atılan ve temmuz ayında açılması planlanan Mersin Şehir Hastanesi, Türkiye'nin hizmete girecek ilk şehir hastanesi olacak. Hastanenin Mayıs'ta tamamlanması planlanıyor.



Kamu-özel ortaklığıyla 2014 yılında temeli atılan bin 250 yatak kapasiteli Mersin Şehir Hastanesi'nin inşaatının yüzde 83'ü tamamlandı. Temmuz ayında açılması planlanan tesis, Türkiye'nin hizmete girecek ilk şehir hastanesi olacak.


Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesi'nde temeli 2 yıl önce atılan ve Akdeniz Bölgesi'nin en büyük sağlık merkezi özelliğine sahip Mersin Şehir Hastanesi'nin inşası tüm hızıyla sürüyor. Toplam 233 dönüm alana kurulan ve 370 bin metrekare kapalı alana sahip hastanenin betonarme imalatının yüzde 100'ü, alt yapı ilerlemesinin yüzde 97'si, cephe imalat çalışmalarının yüzde 80'i, proje genel ilerlemesinin ise yüzde 83'ü tamamlandı.


Açıldığında 4 bin kişinin çalışacağı ve günlük 6-8 bin hastaya hizmet vermesi hedeflenen hastanenin 15 Mayıs'ta tamamlanıp, geçici kabul sürecinin başlaması hedefleniyor. 1 Temmuz itibarıyla hizmete açılması planlanan hastane, en üst teknolojiyle donatılacak.


"Hastane örnek teşkil edecek"


Mersin Valisi Özdemir Çakacak, hastane inşaatında incelemelerde bulundu ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çakacak, incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada, çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını belirterek, inşaatın 15 Mayıs'ta bitirilmesini beklediklerini bildirdi.


Mersin Şehir Hastanesi'nin, diğerlerine göre inşaatının son derece hızlı ilerlediğini ifade eden Çakacak, şöyle konuştu:


"Hastane örnek teşkil edecek. Şimdiye kadar yapılan çalışmalar son derece hızlı devam ediyor. 15 Mayıs'ta geçici kabul süreci başladıktan sonra yine aynı şekilde hızlı bir devreye alınma süreci olacak. Temmuz ayında işletmeye alınmasıyla Mersin ve bölgemiz için son derece önemli bir tesis ortaya çıkacak. Mersin, sağlık kapasitesi, halen yapılmakta olan hastanelerimiz, proje aşamasında olup ihale hazırlıkları yapılan ve ihalesi yapılacak ilçe hastanelerimiz ve şehir hastanemiz ile birlikte bütün sağlık sektörünü düşündüğümüzde aynı zamanda bir sağlık üssü olacak. Bunu sadece Mersin için söylemiyorum, Çukurova yöresi olarak bir sağlık üssü olacak. Çukurova ikinci bir Marmara olacak diye devamlı söylüyoruz. Her alanda olduğu gibi sağlık konusunda da Türkiye'nin önemli bölgelerinden birisi olacak."



Yeni Şafak




Haber Hürriyet Çukurova-GAP Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Mersin'de 2 yıl önce Sağlık Bakanı Mehmet Muezzinoğlu tarafından temeli atılan Entegre Şehir Hastanesi inşaatında yüzde 83 seviyesine gelindi. Tamamlandığında Türkiye'nin ilk Entegre Şehir Hastanesi olarak hizmet verecek kurumda bin 250 yatak bulunacak. Vali Özdemir Çakacak, inşaatı devam eden Mersin Entegre Şehir Hastanesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Vali Çakacak, şantiye girişinde 11 Sağlık Müdürü V. Dr. Aytekin Kemik, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Memnune Çamsan, Tıbbi Hizmetler Başkanı Volkan Kahveci, DİA Holding icra Kurulu Başkanı Murad Bayat, Mersin Entegre Sağlık Kampusu İşletme Genel Müdürü Vahap Doğan, proje koordinatörü Hasan Bahça tarafından karşılandı. Daha soma toplantı salonunda Vali Çakacak'a çalışmalar hakkında bilgi aktarıldı. 


TEMMUZDA ANAHTAR TESLİM 


Yüklenici firmanın İcra Kurulu Başkanı Bayar, 15 Mayıs itibariyle hastanede kullanılacak olan üst standartlardaki tıbbi malzemelerin de gelmesinin ardından. Temmuz ayı sonu itibariyle anahtar teslimi yapılacağım söyledi. Proje koordinatoru Bahça ise 4 bini aşkın çalışanla, aylık ortalama yüzde 10'luk bir ilerleme kaydettikleri projenin yüzde 83'unun tamamlandığını belirtti. Toplantı somasında inşaat alanım gezen ve işçileıle yakından ilgilenen Vali Çakacak, hastanenin, 15 Mayıs'ta geçici kabule hazır olabileceğini. Temmuz ayında ise işletmeye alınmasının öngörüldüğünü ifade etti.



Hürriyet Çukurova-GAP



Haber Güney Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Mersin Entegre Şehir Hastanesi inşaatının yüzde 83’ü tamamlandı. Hastanenin, Temmuz ayı sonu itibariyle anahtar tesliminin yapılması hedefleniyor. Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türkiye’deki şehir hastaneleri arasında protokolü en son imzalanan hastanenin, ilk tamamlanacak hastane olacağını söyledi.


Vali Çakacak, Mersin Entegre Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunarak, inşaatın son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Çakacak, şantiye girişinde İl sağlık Müdür Vekili Dr. Aytekin Kemik, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Memnune Çamsarı, Tıbbi Hizmetler Başkanı Volkan Kahveci, DİA Holding İcra Kurulu Başkanı Murad Bayar, Mersin Entegre Sağlık Kampüsü İşletme Genel Müdürü Vahap Doğan, Proje Koordinatörü HASAN Bahça ve firma yetkilileri tarafından karşılandı.Şantiyenin toplantı salonunda proje ve inşaat çalışmaları konularında yetkililerle sohbet eden Çakacak, projenin genel ilerlemesi ile ilgili bilgi aldı.


HEDEF, TEMMUZ SONUNDA ANAHTAR TESLİMİ

Yüklenici firmanın İcra Kurulu Başkanı Bayar, Vali Çakacak’a verdiği bilgide, Mersin Entegre Şehir Hastanesinin yapımında uygulanan kamu-özel sektör ortaklığının, sağlık alanındaki diğer projelere örnek teşkil etmesi bakımından bir ilk olduğunun altını çizdi. İnşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Bayar, 15 Mayıs 2016 itibariyle hastanede kullanılacak olan üst standartlardaki tıbbi malzemelerin de gelmesinin ardından, hastanenin Temmuz ayı sonu itibariyle anahtar teslimi olarak hizmet vermeye hazır hale getirileceğini bildirdi.Proje koordinatörü Bahça ise 4 bini aşkın çalışanla aylık ortalama yüzde 10’luk bir ilerleme kaydettiklerini ve bugün itibariyle projenin yüzde 83’ünün tamamlanmış olduğunu ifade ederek, bu gidişle tüm hedeflerin sorunsuz bir şekilde tutturulacağını vurguladı.


İLK ŞEHİR HASTENİSİNİ MERSİN TAMAMLAYACAK

Çakacak, toplantının ardından inşaat alanını gezerek çalışmaları yerinde inceledi. İncelemeleri sırasında açıklama yapan Çakacak, Mersin Entegre Şehir Hastanesi’nin, Mayıs ayının 15’inde geçici kabule hazır olabileceğini, Temmuz ayı içerisinde ise işletmeye alınmasının öngörüldüğünü söyledi. Çakacak, “Türkiye’deki şehir hastaneleri arasında protokolü en son imzalanan, ancak son derece hızlı bir ilerleme ile ilk tamamlanacak olan bu proje, benzer projelere örnek teşkil etmektedir. Bu hastanemiz sadece Mersin için değil, bölge açısından da büyük öneme sahiptir. Çünkü bu hastanemiz ilk etapta günlük yaklaşık 3 bin 500 hastaya, tam kapasiteyle faaliyete başladığında ise günlük ortalama 8 bin hastaya hizmet verecektir” dedi.


“MERSİN, SAĞLIK ÜSSÜ HALİNE GELECEK”

Mersin’in sahip olduğu sağlık kapasitesi ve halen yapımı, ihalesi ve proje çalışmaları devam eden sağlık yatırımları da tamamlandığında, kentin bir sağlık üssü haline geleceğinin altını çizen Çakacak, “Bu da sadece Mersin’i değil, Çukurova Bölgesi’ni her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Türkiye’nin önemli bölgelerinden biri haline getirecektir. Sağlık sektörü turizm pastasından daha fazla pay alabilmek için tanıtım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda son olarak yakın zamanda Çukurova Kalkınma Ajansı öncülüğünde, bölgemizdeki bazı sağlık sektör temsilcilerimizi Dubai’deki turizm fuarına gönderdik. Amacımız, bu kaliteli sağlık hizmetlerinin sadece yurt içine yönelik değil, yurt dışına açılmasını da sağlamaktır. Ülkemiz sağlık sektöründe son zamanlarda önemli bir hareketlilik yaşamaktadır. Bizler de Çukurova bölgesi olarak bu hareketlilikten azami ölçüde faydalanmayı arzuluyoruz” diye konuştu.


SON TEKNOLOJİ KULLANILIYOR

Öte yandan, ülke genelinde yapımı devam eden 17 entegre şehir hastanesi projesi arasında yer alan ve protokolü en son imzalanmasına karşın, ilk olarak bitirilmesi öngörülen, 232 bin metrekare inşaat alanına sahip, bin 250 yatak kapasiteli Mersin Entegre Şehir Hastanesi bünyesinde, son teknolojinin kullanıldığı anjiyografi merkezi, hiperbarik oksijen merkezi, yanık tedavi merkezi, radyasyon onkolojisi, Nükleer Tıp, Diyaliz, Doğum ve Tüp Bebek ünitelerinin bulunacağı bildirildi.


Güney Gazetesi







Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Bin 250 yatak kapasiteli Mersin Şehir Hastanesi projesinde yüzde 83 fiziki gerçekleşme sağlandı. Hastanenin 15 Mayıs’ta tamamlanması ve temmuz ayında hizmete sunulması bekleniyor

Mersin'de temeli 2 yıl önce atılan bin 250 yatak kapasiteli Mersin Şehir Hastanesi projesinde sona gelindi. Yüzde 83 fiziki gerçekleşme sağlanan hastanenin 15 Mayıs'ta tamamlanması ve Temmuz ayında hizmete açılması bekleniyor.

Bölgeye önemli bir değer katacak olan hastane 4 bin kişiye istihdam imkanı sunacak ve günlük 8 bin hastaya hizmet verebilecek.


5 YILDIZLI KONFOR

Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesi'ndeki 233 dönümlük alan üzerinde yapımı devam eden Şehir Hastanesi'nde inceleme yapan Vali Özdemir Çakacak, "Çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Kaba inşaatta yüzde 83 fiziki gerçekleşmeye ulaştık. İnşaatın 15 Mayıs'ta bitirilmesini bekliyoruz. Çalışmalar son derece hızlı ilerliyor. Hastanenin temmuz ayında işletmeye alınmasıyla ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz 5 yıldızlı otel konforunda bir sağlık tesisine kavuşacak" dedi.

Tesisin tamamlanmasıyla Çukurova Bölgesi'nin Türkiye'nin en önemli sağlık bölgelerinden birisi olacağının altını çizen Vali Çakacak, "Ülkemiz her alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli atılımlara imza atıyor. Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden gelecek misafirlerimizi de ağırlayacağız. Çukurova ve Mersin olarak sağlık turizminin bırakacağı katma değerden önemli paylar alacağız. İnsanlarımıza da daha kaliteli sağlık imkanı sunacağız. 4 bin kişiyi istihdam edecek hastanemiz, günlük 8 bin hastaya da hizmet verebilecek" şeklinde konuştu.


Sabah


Geri Dön