18 / 04 / 2024

Mersin Tarsus'ta taziye evi törenle hizmete açıldı!

 Mersin Tarsus'ta taziye evi törenle hizmete açıldı!

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından Gazipaşa Mahallesi’nde arsası verilen ve işadamı Sıtkı Toprak tarafından yaptırılan Tarsus Belediyesi Ahmet Toprak Taziye Evi törenle hizmete açıldı



Açılış törenine Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Vedat Topak, Belediye Başkanı Şevket Can, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Gazipaşa Mahalle Muhtarı İsmail Genç, yapılan hizmetler için teşekkür ederken, hizmetleri koruyacaklarını söyledi.


Belediye Başkanı Şevket Can ise taziye evlerinin gelenek ve görenekleri yaşatma adına öneminin çok büyük olduğunu söyledi. Bugüne kadar 8 projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Can, “Acılar paylaşıldıkça azalır, acılı günlerimizde birbirimize sabır dilediğimiz bu mekanımız mahalle sakinlerimize ve Tarsus’umuza hayırlı olsun.


30 Mart 2014 tarihinden bu yanan Canlı Hayvan Ticaret Merkezi, Fevzi Çakmak Mahallesi Ahmet Yıldırım Taziye Evi, Taşkuyu Mağarası, Ülker Aydın Parkı ve Yaşlılar Erinç Evi, Kent Otel, Bağlar Spor Okulu ile Haydar Aliyev Parkı ve Anıtı dahil 7 hizmetin açılışlarını yaptık. Gazipaşa Mahallesi’nde 8’nci hizmetimiz olan Ahmet Toprak taziye evini açmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca da, tesisin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Atmaca, “Sırtını Toroslar’a bağrını Akdeniz’e yönelten, Eshab-ı Kehf’e ev sahipliği yapan. Bereket Peygamberi Hz. Daniyal’ı bağrında barındıran, Berdan Nehriyle, tarihiyle, kültürüyle, sanayisiyle, tarımıyla bizi burada misafir eden Tarsus’umuz ve Tarsuslular hizmetlerin en güzeline layıktır. Ne mutlu bu hizmetleri buralara getirenlere, bu hizmetlere vesile olanlara, ne mutlu hizmetlere katkısı olanlara” dedi.

Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise yaptığı konuşmada, Tarsus Belediyesi’nin hizmetleri aralıksız devam ettiğini söyledi.


Şimşek, “1994 yılında Burhanettin Kocamaz’la başlayan hizmet kervanı değerli kardeşimiz Şevket Can’la devam ediyor. Tarsus’un dört bir yanında, bütün Türkiye’ye örnek olacak Taziye Evleri Projesi ve inşallah onayı çıktığı takdirde Köy okulları Projesi ile gerçekten Türkiye’ye örnek olacak ve hizmet kervanı devam edecek. Yardımlarından dolayı Sayın Sıtkı Toprak Bey’e teşekkür ediyorum. Bu Taziye Evi’nin hem Ramazan Ayı’nda iftar sofralarında hem cenazelerimizde ve ailelerin yas günlerinde kullanılmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.


Yapılan dua ve kesilen kurbanın ardından Tarsus Belediyesi Ahmet Toprak Taziye evinin kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilerek açıldı. Pasta ve limonata ikram edilen Taziye evindeki törende Başkan Can’a mahalle sakinleri mahallelerine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.


Hürriyet




Bu haber Sabah Güney Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



İşadamı Sıtkı Toprak tarafından yaptırılan Tarsus Belediyesi Ahmet Toprak Taziye Evi törenle açıldı

Hayırsever işadamı Sıtkı Toprak'ın Tarsus Belediyesi tarafından sağlanan arsa üzerine yaptırdığı Tarsus Belediyesi Ahmet Toprak Taziye Evi, Gazipaşa Mahallesi'nde törenle hizmete açıldı. Taziye evlerinin gelenek ve görenekleri yaşatma adına öneminin çok büyük olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bugüne kadar 8 taziye evini hayata geçirdiklerini açıkladı. 


ARSA BELEDİYEDEN 

Vatandaşların taleplerini göz önüne alarak öncelikli hizmetleri hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Can, "Belediyemiz tarafından arsası verilen ve 500 metrekare üzerine kurulan Tarsus Belediyesi Gazipaşa Mahallesi Ahmet Toprak Taziye Evi bayan ve erkek olmak üzere iki bölümden oluşurken, yemek ve mutfak bölümleri de mevcuttur" dedi. 


Sabah Güney


Geri Dön