19 / 04 / 2024

Mersin Taşucu'nda ev kiraları yüzde 500 arttı!

Mersin Taşucu'nda ev kiraları yüzde 500 arttı!

Mersin'nde öğrenciler ve velileri kira artışına tepki gösteriyor. Taşucu'nda ev kiraları 800- 1200 liraya çıktı. Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek okulunda öğrenci kayıtları başlarken ev kiraları da uçuşa geçti.



Öğrenciler ve velileri kira artışına tepki gösteriyor.Yüksek okulda Öğrenci kayıtları başladı. Taşucu'nda ev kiraları 800- 1200 liraya çıktı. Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek okulunda öğrenci kayıtları başlarken ev kiraları da uçuşa geçti. Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek okulunukazanan öğrenciler kayıt yaptırma telaşına düştü. Gerekli evrakları tamamlayan öğrenciler yüksek okula koştu.Kaydını yaptıranlar, Eylül ayında başlayacak eğitim-öğretim dönemi öncesinde barınma sorunlarını da çözmek durumunda. 


ERKEK ÖĞRENCİ YURDU KAPANDI 

İl dışından gelen birçok öğrenci barınmak için ev aramaya başladı. 2 Bine yakın öğrencinin öğrenim gördüğü kentimizde Erkek yurdunun ve özel yurtların yeterli olması nedeniyle yüzlerce öğrenci kendi imkânlarıyla birkaç arkadaş ile ortak ev kiralama yöntemiyle sorunu çözmeye çalışacak. Ne var ki kiralar bu sene öğrencilere oldukça pahalıya mal olacak. 


FIRSATÇILAR İŞ BAŞINDA 

Şililice ve Taşucu'nda birçok ev sahibi öğrencilerin okula kayıt olma tarihlerini bekliyor. Taşucu'nda kiralar yüzde 500'e varan oralarda artmış durumda. Eğilim dönemine kısa bir süre kalacak yer derdine düşen birçok öğrenci şimdiden ev ev dolaşmaya başladı.Öğrencilere teklif edilen ücretler ise adeta dudak uçuklatıyor. 


TAŞUCU'NDA EV FİYATLARI UÇMUŞ DURUMDA 

Kiraların kabardığı mahallelerin başında Taşucu geliyor.Meslek yüksek okuluna yakın olması nedeniyle öğrencilerin ilk tercih ettiği mahallelerden biri biri olan taşucu'da ucuz ev bulmak ise neredeyse imkansız. Silifke'de bile 350 lira olan daire fiyatları, Taşucu mahallemizde 600 ile 1200 lira arasında değişiyor. 


ÖĞRENCİLER VE VELİLER TEPKİ GÖSTERİYOR

Çocuklarını kayıt yaptırmak için Taşucu'na gelen vatandaşlar, ev fiyatlarının yüksek olması nedeniyle, çoğu çocuklarını kayıt yaptırmadan geri gidiyor. Biz bu kadar fahiş fiyat fırsatçılığı yapan ev sahipleri ile nasıl anlaşabiliriz, imkanlarımızı zorlayarak çocuklarımızı okutmaya geliyoruz, karşımıza böyle fırsat düşkünleri çıkıyor. 


VERGİ DÂİRESİ BUNLARI DENETLEMİYOR MU? 

Yüksek kira fiyatlarından yakınan ve ev bulmakta zorluk çeken öğrenciler ise yetkililere seslenerek kira fiyatlarının denetlenmesini talep ediyor. Ev kiralarının makul seviyelere çekilmesini isteyen öğrenciler, eğitim haklarının fırsata dönüştürülmemesini istiyor.  Fahiş fiyatla evlerini öğrencilere kiralamak isteyen ev sahiplerinin kontratları vergi dairesi tarafından incelensin diyen öğrenci velileri. Taşucu halkı böyle fırsat düşkünü ev sahiplerine ikazda bulunmalı, öğrenciler yalnız evi olanlara değil, Silifke ve Taşucu esnafına ekonomik girdi sağlamaktadır diyor. 



Yeni Göksu


Geri Dön