19 / 04 / 2024

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu yıkılacak mı?

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu yıkılacak mı?

Mersin Toroslar’da 1415 öğrenci ve 53 öğretmenin bulunduğu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu’nun binasının depreme dayanaksız olduğuna, rağmen okulda onarım yapılmadığı ve eğitimin devam ettiği ortaya çıktı.



Mersin Toroslar’da 1415 öğrenci ve 53 öğretmenin bulunduğu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu’nun binasının depreme dayanaksız olduğuna, binanın mutlaka onarılması gerektiğine dair 16 yıl önce İnşaat Mühendisleri Odası’nın rapor düzenlediği ancak buna rağmen okulda onarım yapılmadığı ve eğitimin devam ettiği ortaya çıktı.


Raporda “Gözle görülen kiriş üzerindeki çatlakların sıvası kaldırıldığında sıva çatlağı olmadığı, kirişlerde çatlaklar olduğu görülmüştür. Bu çatlaklar kiriş kesitinde boydan boya uzanmaktadır. 1997 deprem yönetmeliğine göre, mevcut yapının ölçüm sonuçlarının bilgisayar desteği ile betonarme statik hesaplandığında tüm kirişlerin ve beton donatıların yetersiz olduğu görüldü. Okulun zemin katında bulunan laboratuvarda yer döşemesinde 10 santimlik oturma olduğu, ara bölme tuğla duvarda 45 derecelik çatlaklar oluştuğu görülmüştür. İş atölyesinde de aynı şekilde çökme ve çatlaklar olduğu görülmüştür” ifadelerine yer verildi.


Ya taşıyın ya onarın


Binanın fiziki durumunun her geçen gün kötüye gittiğini belirten öğrenci velileri okulun onarılması ya da tamamen boşaltılması için imza kampanyası düzenledi. Velilerin topladıkları imzalar Mersin Valiliği ile Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verildi.



Cumhuriyet


Geri Dön