29 / 03 / 2024

Mersin Toroslar'da metruk binalar yıkılıyor!

Mersin Toroslar'da metruk binalar yıkılıyor!

Toroslar Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve kötü görüntü oluşturan metruk binaların yıkımlarını gerçekleştiriyor.



Toroslar Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve kötü görüntü oluşturan metruk binaların yıkımlarını gerçekleştiriyor.


Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Selçuklar Mahallesi’nde bulunan bir metruk bina iş makinalarıyla yıkıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, göreve geldiklerinde kendilerine çağdaş ve modern Toroslar oluşturma hedefi koyduklarını belirtti. Ortaya koydukları hizmetlerle bu hedefe her geçen gün bir adım daha yaklaştıklarını vurgulayan Tuna, Toroslar’ın artık çekim merkezi haline geldiğinin altını çizdi.


Tuna, çağdaş ve modern Toroslar hedefi doğrultusunda ilçe sınırları içerisindeki metruk binaların yıkımlarını mahalle sakinleri ve bina sahiplerinin dilekçelerine istinaden gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu tür binaların hem görüntü kirliliğine hem de kokulu ve uçucu madde bağımlısı insanların uğrak yeri olması nedeniyle olası tehlikelere davetiye çıkarabileceğini söyleyen Tuna, vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamalarını temin etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Toplumun sağlığını ve huzurunu her şeyin üstünde tuttuklarını dile getiren Tuna, mahallelerinde bu tür bina olan vatandaşlardan belediyeye müracaat etmelerini isteyerek, "Kaderine terk edilmiş ve virane durumdaki bu tür binalar maalesef kokulu ve uçucu madde bağımlılarının yuvası haline gelebilir. Bu da hem toplumda huzur ve güvenin sarsılmasına hem de görüntü kirliliğine neden olur. Bu nedenle bizde sorumlu belediyecilik anlayışıyla ilçemiz sınırları içerisindeki bu tür binaların yıkımlarını mahalle sakinlerimizin ve bina sahiplerinin dilekçelerine istinaden gerekli incelemeleri yaptıktan sonra gerçekleştiriyoruz. Böylelikle bir yandan ilçemizdeki huzur ve güvenin tesisi noktasında emniyet güçlerimize yardımcı olurken, diğer yandan da çağdaş ve modern Toroslar hedefimize her gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Görevde bulunduğumuz yaklaşık 12 yıllık süreç içerisinde Torosların çehresini değiştirdik ve değiştirmeye de devam ediyoruz. Şimdi yeni bağlanan mahallelerimizde de gerekli hizmetleri ve yaşam koşullarını oluşturarak hedefimize ulaşmış olacağız” dedi.


Milliyet


Geri Dön