17 / 04 / 2024

Mersin Tulumba Kavşağı yeniden düzenlendi!

Mersin Tulumba Kavşağı yeniden düzenlendi!

Burhanettin Kocamaz, "Mevcut Tulumba Kavşağı'nın bulunduğu yerdeki kavşak düzenlemesi yeniden yapılmıştır. Güneyden kuzeye doğru İnönü Bulvarı üzerinden battı-çıktı seklinde trafik akısı sağlanacak." dedi.



Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı ikinci birleşim toplantısı yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı'nda ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçeklesen Meclis Toplantısı'nda, Tulumba Kavşağı için hazırlanan, battıçıktı olarak da adlandırılan katlı kavşak projesinin imar planlarına islenmesi ile ilgili raporun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Kocamaz, "Mevcut Tulumba Kavşağı'nın bulunduğu yerdeki kavşak düzenlemesi yeniden yapılmıştır. Güneyden kuzeye doğru İnönü Bulvarı üzerinden battı-çıktı seklinde trafik akısı sağlanacak. GMK Bulvarı'nda ise geçiş, hemzemin olarak mevcut yol üzerinde yapılacaktır. Burada ışıksız olarak düşünülen bu kavşak düzenlemesi ile akıcı bir trafiğin sağlanmasını hedefliyoruz. Tulumba Kavşağı ile birlikte, bir kavşağı daha köprülü kavşak olarak düzenleyerek ve Mersinlilerin hizmetine sunacağız" seklinde konuştu. 

Meclis Toplantısı'nda ayrıca, hatlardaki yolcu yoğunluğu nedeniyle sıkıntılar yaşandığından, sıkıntıların çözüme kavuşması ve Mersinlilerin rahat yolculuk etmesi için otobüs satın alınabilmesi için, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a oy birliği ile yetki verildi. 



Günboyu




Geri Dön