27 / 04 / 2024

Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi açıldı!

Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi açıldı!

Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Çiftlikköy Kampüsü’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a plaket takdim etti.





Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı açılış töreninde, 638 yataklı Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin, sahip olduğu son teknolojik cihazları ve diğer imkânlarıyla burada eğitim gören öğrencilerin nitelikli eğitim almasına katkı sağlayacağını kaydeden Başkan Kocamaz, “Bu hastane binası, aynı zamanda hastalara da daha iyi ve modern şartlarda sağlık hizmeti sunacaktır. Nüfus yoğunluğu olarak Türkiye’nin ilk 10 şehri arasında bulunan Mersin için gerekli olan bu hastanenin yapımında emeği geçen başta Üniversite Rektörlüğümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

     Bir kente yapılan her türlü yatırımın, o kent halkı için önemli bir kazanç olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “Ancak sağlık alanında yapılan, yani direk insan odaklı yapılan yatırımların yeri her zaman farklı olmuştur. İşte Mersin Üniversitesi’nin yaptığı Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bu tür yatırımlardan birisidir.” dedi.

     Üniversitelerin, kuruldukları kentlere sosyal ve ekonomik açıdan büyük faydalar sağladığını kaydeden Başkan Kocamaz, “Mersin Üniversitemiz de kurulduğu günden bu yana ulaştığı potansiyelle kentimizin en önemli dinamiklerinden birisidir. 14 fakültesi, 8 Yüksekokulu, 5 Enstitü, 12 Meslek Yüksekokulu, 22 Araştırma ve Uygulama Merkezi ve 35.000’e ulaşan öğrenci sayısı ile kentimize önemli bir değer katmaktadır. Şu anda Mersin Üniversitesi’nin gerek tıp fakültesine gerekse de diğer fakültelerine olan yoğun talep, kentimiz ve üniversitemiz açısından sevindirici bir gelişmedir.” dedi.

     Yerel yöneticiler olarak eğitime yapacakları destek ve katkıların, yasal olarak belli sınırlar içerisinde kaldığını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Ancak biz eğitim konusunda üzerimize düşen her sorumluluğu, her türlü engelleri zorlayarak yerine getirmeye devam etmekte kararlıyız. Üniversitemizde eğitim veren her hocamızın da üniversitemizi dünya sıralamasında, üst sıralara taşımak için büyük bir gayret göstereceklerine yürekten inanıyorum. Bu hedefe ulaşmak için yapılacak her çalışmaya Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak katkı koyacağımızı da bir kez daha belirtmek isterim.” dedi.

   Konuşmaların ardından Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, katkılarından dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a plaket takdim etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön