25 / 04 / 2024

Mersin ve Yozgat Şehir Hastaneleri bu yıl açılacak!

Mersin ve Yozgat Şehir Hastaneleri bu yıl açılacak!

Sağlık Bakanlığı'nın 2016 Yılı Bütçesini Meclis Plan Bütçe Komisyonuna sunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mersin ve Yozgat Şehir Hastanelerini 2016 yılında hizmete açacaklarını belirterek, 5 projenin de ihale aşamasına geldiğini açıkladı.



Sağlık Bakanlığı'nın 2016 Yılı Bütçesini Meclis Plan Bütçe Komisyonuna sunan Müezzinoğlu, Kamu Özel İşbirliği modeli ile toplamda 34 şehir hastanesi projesini yürüttüklerini hatırlatarak, 16 projede inşaat çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. 5 projeyi ihale aşamasına getirdiklerini açıklayan Müezzinoğlu, 11 projenin YPK onayından sonra ihale sürecini başlatacaklarını söyledi. 


Bakan Müezzinoğlu, Sağlık Endüstrilerinde Yapısal Değişim Programı ile yüksek katma değerli ürün üretebilen, küresel pazarlara ürün ve hizmet sunabilen ve yurtiçi ilaç ve tıbbi cihaz ihtiyacının büyük kısmını karşüayabilen + üretim yapısına geçmeyi hedeflediklerini belirterek, bu kapsamda Sağlık Endüstrileri Yönlendirme Komitesini oluşturduklarını söyledi. Bu kapsamda difteri, tetanoz ve boğmaca aşılarının yerli üretimine başladıklarını aşı üretim tesisinin 2017'de tamamlanacağını anlatan Mehmet Müezzinoğlu, plazma ve ürünlerinin tamamının yerli plazmadan üretilmesi projesini bu yıl başlatacaklarını söyledi. Müezzinoğlu, sağlık turizminden 2023'e kadar 20 milyar dolar gelir hedeflendiğini de belirtti. 


Sezaryenle doğuma önlem geliyor Doğumların yarıya yakınının sezaryenle yapıldığını ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilk sezaryenin kadın sağlığını riske sokacak şekilde gereksiz yere yapılmasını önleme kararlığında olduklarını bildirdi.


Dünya


Geri Dön