19 / 04 / 2024

Mersin'de 3 milyon TL'ye satılık 5 işyeri!

Mersin'de 3 milyon TL'ye satılık 5 işyeri!

Mersin Defterdarlığı, Akdeniz İlçesi İhsaniye Mahallesi'ndeki işyeri vasıflı 5 adet işyerini satıyor. İhale 8 Ağustos'ta gerçekleşecek..



Mersin Defterdarlığı, Akdeniz İlçesi İhsaniye Mahallesi'ndeki işyeri vasıflı 5 adet bağımsız bölümü ihale usulü ile satışa sunuyor. Toplam muhammen bedeli 3 milyon TL olarak belirlenen gayrimenkuller için ihale 8 Ağustos'ta saat 10:00’da yapılacak.


TAŞINMAZ SATILACAKTIR

Mersin Defterdarlığı/Milli Emlak Müdürlüğünden:


Mersin İli Akdeniz İlçesi İhsaniye Mahallesi 995 ada 17 parsel numaralı 635 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde bulunan 16, 17, 18, 19 ve 20 numaralı toplam 506,75 m2 (314,27 m2’lik kısmı zemin ve asma kat, 192,48 m2’lik kısmı bodrum) kullanım alanlı işyeri vasıflı 5 adet bağımsız bölümün birlikte satışı 3.050.000 TL (üçmilyonellibinlira) tahmini bedel üzerinden Mersin Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü makam odasında teşekkül edecek komisyon huzurunda, 08.08.2017 tarihinde saat 10:00’da 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesi gereğince Açık Teklif Usulü yapılacaktır.


1 - İhaleye ilişkin şartname, mesai saatleri dahilinde Kuvayimilliye Caddesi No: 78 Akdeniz/MERSİN adresinde Defterdarlık Hizmet Binası 14.katında bulunan Milli Emlak Müdürlüğünde bedelsiz olarak görülebilir.

2 - İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;

a) Geçici teminat 305.000 TL (üçyüzbeşbinlira) makbuzu (Tedavüldeki Türk Parası, Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları ve Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler)

b) Yasal yerleşim yerini gösterir belge (ikametgah ilmuhaberi)

c) Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri

d) Gerçek kişiler için T.C. kimlik numarasını bildirmeleri ve nüfus cüzdanı örneği (aslı ihale sırasında ibraz edilecek), gerçek kişiler adına vekaleten ihaleye giren kişilerden noter tasdikli vekaletname, tüzel kişilerin vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, özel hukuk tüzel kişileri idari merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya sicile kayıtlı olduğunu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri meslek kuruluşundan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişiler adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirküleri veya vekaletnameyi vermeleri, kamu tüzel kişilerinin ise yukarıda (a) ve (c) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişiler adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi ihale saatine kadar komisyon başkanlığına vermeleri zorunludur.

3 - İstekliler ihale saatine kadar İhale Komisyonuna ulaşmış olması kaydıyla yukarıda belirtilen belgelerle birlikte 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre hazırlayacakları teklif mektuplarını posta ile iadeli taahhütlü olarak gönderebilirler. Postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmez ve idare ile komisyon bir sorumluluk kabul etmez.

4 - Satışı yapılacak taşınmazlar KDV'ye tabi olmayıp, vergi, resim, harçlardan ve 5 (beş) yıl emlak vergisinden muaftır.

5 - Satışı yapılacak taşınmazın ihale bedeli peşin ödenebileceği gibi, talep edilmesi durumunda ihale bedelinin 1/4'ü peşin, kalan kısmına ise yıllık kanuni faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki yılda, üçer aylık dönemler halinde 8 eşit taksitte ödenebilecektir.

6 - Komisyon gerekçelerini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

İlan olunur.





Geri Dön