16 / 04 / 2024

Mersin'de 400 bin TL'ye anaokulu yaptırılacak!

Mersin'de 400 bin TL'ye anaokulu yaptırılacak!

Mersin'de, Saime-Naim Vakfı'nca, 400 bin TL harcamayla yaptırılacak anaokulunun protokolü imzalandı



Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, "Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası' çerçevesinde yaptırılacak anaokulunun protokolünün imza töreninde yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Özel İdaresinin kaynaklarıyla gerçekleştirilen yatırımların yanı sıra, hayırsever kişi ve kurumların da eğitime önemli katkılar sağladığını bildirdi.

Saime-Naim Vakfının da bu bağlamda 400 bin lira bağışta bulunarak anaokulu yaptıracağını belirten Vali Aksoy, "Göreve başladığım 2006 yılından bugüne kadar 17 kişi ve kurumla protokol imzaladık. Yaklaşık 19 milyon TL'ye mal olan toplam 210 derslik yaptırdık. Bunların önemli kısmının inşaatı biterek eğitim ve öğretime kazandırıldı" dedi.

Vali Aksoy, eğitime destek olabilmek için çok zengin olmaya gerek olmadığını vurgulayarak, "Tüm hayırseverleri Mersin'de eğitime destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

Vakıf Müdürü Ayşe Soylu ise eğitime destek olurken kamu kurumlarının yardımlarının kendilerin büyük güven verdiğini belirterek, "Ekonomik kriz tüm kesimler gibi bizim gibi yardım kuruluşlarını da olumsuz etkiledi. Biz tüm bu zorluklara rağmen eğitim konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Tören, açıklamaların ardından protokolün imzalanmasıyla sona erdi.
AA


Geri Dön