18 / 04 / 2024

Mersin'de altyapı çalışmaları devam ediyor!

Mersin'de altyapı çalışmaları devam ediyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, MEŞKİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Tece - Davultepe havzası kanalizasyon ana kolektörleri, terfi hatları, terfi merkezi ve kanalizasyon şebekesinin çalışmaları devam ediyor.




Mersin Büyükşehir Belediyesi, MEŞKİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Tece - Davultepe havzası kanalizasyon ana kolektörleri, terfi hatları, terfi merkezi ve kanalizasyon şebekesinin çalışmaları devam ediyor. MEŞKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada,"Batı Havzası Kanalizasyon Ana Kollektörleri, Terfi Hatları, Terfi Merkezleri ve Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı kapsamında bulunan ve çapları 300mm ile 1200 mm arasında değişen 52 km. 

boru hattının bugüne kadar 20 km.'lik kısmı döşenmiştir. Söz konusu işte 90 personel ve 17 iş makinesi ile imalatlar tüm hızıyla devam etmektedir. Şu anda Davultepe Vatan Caddesi ve Davultepe Söğütlüpınarda 0300'lük, Davultepe Kamer Sokakta 0500'lük, 75. Yıl Mahallesinde 0700'lük ve Akdeniz Mahallesinde 01200'lük boru hattı imalatları devam etmektedir." diye konuştu. Genel Müdür AYBAK, inşaatı devam eden kanalizasyon şebekesi ile Mezitli ilçesi sınırlarından toplanan atıksuların, Mezitli Kandak bölgesinde kurulacak olan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisine geleceğini ve burada biyolojik ve kimyasal işlemlere tabi tutulan atıksuların, ekolojik dengeyi bozmadan, sahillerimizde atıksulardan kaynaklanan kirlenme oluşturmayacak şekilde deşarj edileceğini kaydetti. 



Güney


Geri Dön