19 / 04 / 2024

Mersin'de Denizpark projesinin yapımına başlanıyor

Mersin'de Denizpark projesinin yapımına başlanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesinin, hayata geçirmeyi planladığı "Denizpark" projesinin yapımı için hazırlıkların
tamamlandığı bildirildi



Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, bugüne kadar kentte başta arıtma tesisi olmak üzere birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Bu dönemde de otogar, hafif raylı sistem ve yeni hizmet binası gibi önemli projeleri bulunduğunu, bunlardan birinin de Denizpark projesi olduğunu ifade eden Özcan, şunları kaydetti: "Sahil kenti olan Mersin'de gerçekleştireceğimiz Denizpark, eğlence anlamında önemli bir boşluğu doldururken kentimizin çehresi daha da değişecek.

Karaduvar'da yapımı tamamlanan Atıksu Arıtma Tesisi sayesinde Mersin tertemiz bir denize kavuşacak. Buna bağlı olarak proje kapsamında Denizpark'ın hemen yan tarafında bir plaj düzenleyerek vatandaşların denize girmeleri sağlamayacağız. Bu özelliği ile Denizpark hem bünyesindeki eğlence birimlerinden, hem de yanı
başında yer alan denizden faydalanma özelliğini taşıyacak." Mersin Orduevi'nin üst kısmında yer alan arazide inşa etmeyi planladıkları parkın projelerinin hazırlandığını ve önümüzdeki yıla bu proje için gerekli ödeneğin konulduğunu vurgulayan Özcan, kent turizmine de büyük katkı sağlayacağına inandığı parkı 2 yıl içinde bitirerek hizmete sunmayı hedeflediklerini bildirdi.
AA


Geri Dön