29 / 03 / 2024

Mersin'de icradan 1.3 milyon TL'ye satılık fabrika!

Mersin'de icradan 1.3 milyon TL'ye satılık fabrika!

Mersin Akdeniz İlçesi'nde yer alan fabrika binası Mersin 3. İcra Dairesi tarafından ihaleye çıkıyor. Toplam bedeli 1 milyon 300 bin TL olan fabrikanın ihalesi 26 Eylül'de...





Mersin 3. İcra Dairesi, Mersin Akdeniz İlçesi'nde yer alan fabrika binasını satışa çıkardı. Toplam 7 bin 157 metrekarelik alan üzerinde kurulu fabrika binasının toplam bedeli 1 milyon 300 bin TL olarak belirlendi. 


Söz konusu fabrikanın ihalesi, 26 Eylül 2014 tarihinde saat 14.00 ile 14.10 arasında Mersin 3. İcra Dairesi Mezat Salonu'nda yapılacak. 



İhale İlanı:



GM.SATIŞ 

KARACAİLYAS MAH.G.MENKUL SATIŞ 3.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2008/1İF


MERSİN 3. İCRA DAİRESİ


2008/1 İFLAS


TAŞINMAZIN İİK 241 MADDE GEREĞİ PAZARLIK USULÜ SATIŞ İLANI


Pazarlık sureti ile satılmasına karar verilen Müflis şirkete ait aşağıda evsafı yazılı taşınmaz tüm müştemilatı ile (makine tesisatı ile birlikte) aşağıda yazılı bulunan şartlar dairesinde satılacaktır.Taşınmazın özellikleri;Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Karacailyas Mahallesi, 1077 nolu parselde kayıtlı, 7.157 m2 yüzölçümlü, tarla vasıflı taşınmazda müflis hissesi tamdır. Akdeniz İlçesi, Çay Mahallesi, 6489 sokak üzerinde konumlanmış, anılan taşınmaz Büyükşehir Belediyesi asfalt şantiyesinin kuzey batısında yer almakta, taşınmaz üzerinde fabrika binası, depo, sundurma, trafo binası, bekçi kulübesi,silo, çevre duvarı ve tesisin çevre düzenlemesi bulunmakta, anılan tesisler yaklaşık 25-30 yıllık, tesis halihazırda çalışmamaktadır. Anılan taşınmazın batısında bulunan depo iki bölümden oluşmakta, l. bölüm zeminden 4 metre yüksekliğine kadar duvar, üstü oluklu saçla çevrilmiş, çelikkonstrüksiyonlu, trabez çatılı, üstü oluklu saç kaplama, deponun 2. bölümü deponun 1. bölümü ile fabrika arasında kalan betonarme karkas, kolon ve kiriş üzerine çelik konstrüksiyon olarak inşa edilmiş, çatısı trabez, üstü oluklu saç kaplama, 7 metre yüksekliğinde, depolara giriş raylı saç kaplama demir kapılar ile yapılmakta, depo sıvalı ve boyalı, zemin döşemesi betondur. Fabrika binası; Z+3+Tcras katlı, depolara bitişik, B.A.K. olarak inşa edilmiş, binanın içerisinde hububat bakliyat makinaları ve silolar mevcut, binanın dış duvarı sıvalı ve akrilik boyalı, iç duvarları sıvalı ve plastik boyalı, bina girişi parselin güneyinden yapılmakta, bina giriş kapısı demir kapı, binaya çıkış merpen basamakları ve bina yer döşemesi mozaik kaplama, merpen korkulukları demirden, teras katında bulunan sundurma çelik konstrüksiyon olarak inşa edilmiş, çatısı trabez oluklu saç kaplama, bina taban oturumu 720 m- olmak üzere toplam inşaat alanı 2880 m2 ve asansörlüdür. Taşınmaz sınırlarında ortalama 3,30 metre yüksekliğinde, 85 metre uzunluğunda çevre duvarı bulunmakta. Sundurmalar parselin kuzeyinde, fabrika binasının üzerinde ve fabrikanın doğu cephesinde bulunmakta, sundurmalar çelik konstrüksiyon olarak inşa edilmiş, çatısı trabez oluklu saç kaplama, parselin kuzeyindeki sundurma 580 m2 alanlı, fabrikanın üzerindeki sundurma 720 m2 alanlı, fabrikanın doğusundaki sundurma 80 m2 alanlı, trafo binasının üzerindeki sundurma 35 m2 olmak üzere tesis içerisindeki sundurmaların toplam alanı 1.415 m2 dir. Trafo binası, fabrikanın doğu cephesine bitişik konumda zemin+1 katlı, zemin ve 1. katı 35 m2 alanlı, toplam 70 m2 alanlı binanın zemin katı B.A.K olarak, 1. Katı çelik konstrüksiyon, çatısı oluklu saç kaplama olarak inşa edilmiştir. 1. Katı sundurma hesabına dahil edilmiştir.


Kıymeti : 1.300.000,00 TL-KDV Oranı: %18-Satış Günü: 26/09/2014 günü 14:00- 14:10 arası


Satış Yeri : MERSİN 3.İCRA DAİRESİ MEZAT SALONU - 


Pazarlıkla satılmasına karar verilen yukarıda özellikleri yazılı taşınmaz, 06/08/2014 tarihli alacaklılar toplantısında alınan karar gereğince 1.300.000,00 TL bedelden az olmamak üzerine aşağıda yazılı şartlar dahilinde pazarlıkla satılacaktır.


Satış şartları:


1 - İhale 1.300.000,00TL bedelden az olmamak üzere PAZARLIK suretiyle yapılacaktır. Satış gününden yirmi gün öncesinden ve satış tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu satışta en az 1.300.000,00TL geçmek şartı ile taşınmaz ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış düşecektir.


2- Pazarlığa iştirak edeceklerin, 1.300.000,00TL nin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*)bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı vc temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık oluffğîtieri v erildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2008/1 İflas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 18/08/2014



İhale ilanı için tıklayın


Geri Dön