27 / 04 / 2024

Mersin'de icradan 2 milyon TL'ye satılık arsa!

Mersin'de icradan 2 milyon TL'ye satılık arsa!

Mersin 8. İcra Müdürlüğü; Mersin'de yer alan arsayı 2 milyon 89 bin 250 TL'ye satıyor. Arsanın ihalesi 22 Nisan günü yapılacak...



Verilen ilan şu şekilde;

A - SATILMASINA KARAR VERİLEN G.MENKULÜN CİNSİ, KIYMETİ, ADEDİ, EVSAFI:

a - İ.İ.K. 127. MADDEYE GÖRE SATIşž İLANININ TEBLİĞİ:
Adresleri tapuda kayıtlı olmayan alakadarlara, gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kain olmak üzere Hanen tebliğ olunur.

1 -TAPU KAYDI : Mersin, Akdeniz, Yaka Köyü 953 Numaralı Parselde kayıtlı olup tamamı 27.842,00 M2 yüz ölçümündeki Taşınmaz.

ÖZELLİKLERİ: Taşınmaz Mersin il merkezinin 16 Km. batı tarafından ve Mersin -Adana karayolunun 550 M. Kuzey tarafında çimsa fabrikasının batı kısmında bulunmaktadır. Akdeniz Belediyesine bağlı Yaka Mahallesi (Yaka köyü) dedir. Belediye alt yapı hizmetlerinden yararlanmaktadır.Taşmmaz briket duvarlarla çevrilmiş ve içinde 22 adet kavak ağacı bulunmaktadır.çİMSA fabrikasına ait antrepo olarak kullanılmaktadır.

TAKTİR EDİLEN KIYMETİ: İtiraz üzerine Mersin 3. İcra Hukuk Mahkemesinin 27/10/2010 tarih 2010/672 esas 2010/917 sayılı kararı ile 2.089.250,00 TL olarak bellirlenmeştir.

İMAR DURUMU:. Mersin ili Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı dahilinde arsadır. İmar planında E=0.60 Sanayi tesis alanına isabet etmektedir

B - SATIşž şžARTLARI : Birinci Satış 22.04.2011 Cuma günü; 14.00 -14.10 Saatleri Arasında,

1-  Mersin Özel İdare İş Merkezi 6 Kat 8. İcra Dairesinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 ine ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur.

2-  Böyle bir bedel ile alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 02.05.2011 Pazartesi tarihinde aynı yer ve aynı saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevrilme ve paylaştırma masraflarım geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

3-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunun verilmesi lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, İhale Pulu, Tapu Harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

4-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

5-  İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif et ¬tikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve doğan zararlardan ve ayrıca temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

6-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

7-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2007/1426 sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmalan ilan olunur. (lc.İf.K.126) 14/02/2011
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik Örnek No: 27
Dosya No: 2007/1426 Es.

 


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön