29 / 03 / 2024

Mersin'de icradan 3 milyon 134 bin TL'ye satılık fabrika!

Mersin'de icradan 3 milyon 134 bin TL'ye satılık fabrika!

Mersin 4. İcra Müdürlüğü, Mersin ili, Akdeniz ilçesinde bulunan fabrika satılıyor. Toplam bedeli 3 milyon 134 bin TL olan fabrikanın ihalesi birinci satışı 25 Temmuz 2011 Pazartesi günü ve ikinci satış 4 Ağustos 2011 Perşembe günü Özel İdare İşhanın'da ya



Mersin 4. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şöyle;

T.C. MERSİN 4. İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI  

DOSYA NO: 2011/1235 Esas

A- Satılmasına karar verilen taşınmazların, cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:
İ.İ.K. 127. Maddeye Göre satış ilanının Tebliği:

Adresleri tapuda kayıtlı olmayan alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

TAşžINMAZIN TAPU KAYDI: Mersin ili, Akdeniz ilçesi Akdeniz Tapu Sicil Müdürlüğünde kayıtlı Tekke köyü, Kızdören Mevkii 6745 ada, 1 parsel nolu 11.189,09 m2 yüzölçümlü tarla nitelikli, tamamı 'ENTAşž MA-KİNA BAKIM SANAYİ VE TİC.A.şž.'ne ait TAşžINMAZ;

HALİ HAZIR DURUMU : Taşınmaz Akdeniz Belediye sınırları içerisinde D 400 Devlet Karayolunun 950 mt. kuzeyinde, batısı Tekke caddesinde 20 mt, lik imar yoluna cepheli, tapu kaydında, 11189,09 m2 yüz ölçüme sahip Tekke caddesinden nizamiye kapısından giriş ve çıkış yapılan parsel ve parsel üzerinde çevre düzenlemesi yapılmış fabrika binası, idari bina ve müştemilatlarından müteşekkil taşınmazdır. Taşınmazın civarı Sanayi alanları, Konut Dışı Kentsel çalışma Alanı ve Sanayi Depolama alanı olup, üzerinde yapı ve tesisleri bulunan genelde faal halde çalışan ve kullanılan işyerlerinden müteşekkil olup, Belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır.

Taşınmaz ortalama olarak D-430/  Adana  Mersin Karayoluna 950 mt. en yakın D.D.Y. İstasyonuna 890 mt. O.S.B. Müdürlüğüne/ tesislerine 9,5 km, Mersin Vilayet merkezine, Mersin Limanına 15 km, Mersin Serbest Bölgesine 11,9 km, D-400 Karayolu Otoban Kavşağına 10,8 km, Otoban'a 18,8 km, Tarsus Merkezine 13,7 km., Adana Hava alanına 46,3 km. mesafededir.
Taşınmaz parsel üzerindeki Fabrika Binası ve Müştemilatların tapu kaydına işlenmemiş olup, taşınmazın cins tahsisi yapılmamıştır. Taşınmaz parsel üzerinde ve üzerindeki yapılarda bulunan taşınır mal ve emtia taşınmazın satışına dahil değildir.

Taşınmaz Toroslar Mahallesi, Tekke caddesi No: 16 (eskisi 18), çimsa çimento Sanayi karşısı, Aybars çimento Teknolojileri ve Tic. Ltd. şžti. ile Aybars çimento Sanayi ve Tic. Ltd. Akdeniz/Mersin adresindedir. Parsel Üzerinde;

A- Nizamiye Binası : 3. Sınıf A Grubu yapılar sınıfında tek katlı olarak inşa edilmiş olup, brüt 63m2 bü-yüklüğündedir. Revir, büro ve müracaat/bekçi büroları kapsamaktadır. Elektirik su tesisatı mevcuttur.

B- İdari Bina: Fabrika Binası ile bitişik konumda 2 katlı prefabrik ön gerilmeli kiriş ve kolonlardan imal edilmiş olup 3. sınıf B grubu yapılar sınıfına girmektedir. İki katı Brüt 428x2=856 m2 dir. idari büro, toplantı sa ¬lonu, mutfak ve wc leri kapsamaktadır. Eleklirik su tesisatı mevcuttur.

C- Fabrika Binası: İdari Bina ile bitişik konumda tek katlı 3 bölmeli Prefabrik ön gerilmeli kiriş ve kolonlardan imal edilmiş olup, 3. sınıf A Grubu yapılar sınıfına girmiktedir. Brüt 860+963+849=2672 M2 dir. Dış cephe ¬si akrilik boya, çatısı ve duvar üstleri oluklu saç levha kaplama, zemini ağır taşıt trafiğine çalışma şartların-daki ağır yüke, aşınmaya dayanıklı beton kaplama, duvarları akrilik boyalıdır. Ağır vasıta taşıt giriş çıkışı ¬na uygun boyutlardaki kapıları ve pencereleri demir doğramadan imal edilmiştir. Elektirik tesisatı mevcut ¬tur. Kullanılan malzeme ve işçilik ve kalitesi 1. sınıf olup yıpranma payı % 20'dir. Fabrika binasının kuzeyine bitişik konumdaki ilave yapı, Brüt 260 m2 büyüklüğünde 2. sınıf B Grubu yapılar sınıfında inşa edilmiş olup, çatısı ve duvarları oluklu saç kaplamadır. Elektirik ve su tesisatı mevcuttur. Kullanılan malzeme işçilik ve kalite 1. sınıf olup yıpranma payı % 10'dur.

D- Depo Binası: Parselin güney doğusunda tek katlı çelik karkas olarak inşa edilmiş olup, 2. sınıf B Gru ¬bu yapılar sınıfına girmektedir. Brüt 147 m2 dir.

E- Yemekhane Binası : Parselin Güneydoğusunda tek katlı prefabrik olarak inşa edilmiş olup, 3. sınıf A Grubu yapılar sınıfına girmektedir. Brüt 82 m2 dir.

F-İdari Bina önündeki Araç Sundurması: 2. sınıf A Grubu yapılar sınıfında, çelik karkas türde inşa edil ¬miş üzeri oluklu PVC kaplama, zemini düz beton kaplamalı Brüt 39 m2 büyüklüğünde yapıdır. G- Nizamiye Kuzeyindeki Sundurma : 2. Sınıf A Grubu yapılar sınıfında çelik karkas türde inşa edilmiş üzeri oluklu saç kaplama, çevresi sıvasız briket duvarlı, zemini düz beton kaplamalı Brüt 30 m2 büyüklüğünde yapıdır.

H- Trafo ve Panosu : Nizamiye binasının Güneyinde giriş kapısının yanıda yer almaktadır. Demir doğrama Direk tipi Trafodur. Faal halde kullanılmaktadır. Kullanılan malzeme ve işçilik 1. sınıf olup, yıpranma payı % 20'dir.

İ - Saha Betonu çevre Düzenlemesi: Giriş kapısı raylı elektrikli sensörlü demir doğrama, taşınmaz çevresi beton direkli kafes telüzeri dikenli tel ile çevrili parsel içerisinde, zemin ıslahı ve stabilizasyonu yapılmış 5300 m2 açık alanda, ağır taşıt trafiğine dayanıklı beton kaplama yapılmış olup, kullanılan malzeme ve işçilik 1. sınıf olup % 20 oranında yıpranma payı tespit edilmiştir.

TAşžINMAZIN PARASAL DEĞERİ : Mersin ili Akdeniz ilçesi Tekke köyü 6745 ada, 1 parsel nolu tarla ni ¬telikli taşınmazın (Üzerindeki binalar ve yapılar dahil, taşınabilTr cinsteki emtia, Fabrika makine aksamı ve teferruatlar vb. Hariç)

TAKDİR EDİLEN KIYMETİ: 3.134.433,00 TL. Muhammen Bedelle Satışa çıkarılacaktır.

İMAR DURUMU : Akdeniz Belediyesinin 28.02.2011 tarih 251/1290 sayılı yazıları ve eki imar folyesinde Taşınmaz parselin 1/100 ölçekli Uygulama imar planında, Konut Dışı Kentsel çalışma Alanına isabet ettiği, yola giden kısımların terkinden sonra h=6,50 mtü TAKS:0,50, yapı yapılabileceği belirtilmekte, İmar folyesinde yapılanma açısından imar yollarından 15 mt çekme mesafesinin bulunduğu görülmektedir.

B- SATIşž şžARTLARI:
Birinci Satış 25/07/2011 Pazartesi Günü 10,30-10,40 İkinci Satış 04/08/2011 Perşembe Günü 10,30-10,40 1-Satış Mersin İstiklal cad. Özel İdare işhanı 6. kat 4.İcra Müdürlüğünde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunun ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmızsa en çok artıranın taahhüdü bak kalmak şartıyla 04/08/2011 Perşembe günü aynı yerde aynı saatlerde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkulun en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere art ¬tırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 + satış masrafını geçmesi ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklarının toplamından fazla ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, Tapu Harcının 1/2 si (tapu satım harcı) ve aynından kaynaklanan birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. Damga, yasal oranlarda KDV, Tapu harcının 1/2 si (ta ¬pu alım harcı) Tahliye ve Teslim masrafları alıcıya aittir.

3-İpotek sahibi alacaklılara diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarının hususi ile faiz ve mas ¬rafa dair olan iddialarım dayanağı belgele ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi halde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dai ¬remizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir

6-şžatışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/1235 Es. Sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmalan ilan olunur. (İc.İf.K.126)
(*)İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik Örnek No: 27

Mersin 4. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan

 


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön