18 / 04 / 2024

Mersin'de imar sorunu çözülmeli!

Mersin'de imar sorunu çözülmeli!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı işadamı A.Aziz Ayyıldız, 2015 yılının ilk 5 aylık döneminde de inşaat sektörünün hız kesmediğini, sektörün yeni projelerle ve konut satışlarıyla büyümeye devam ettiğini söyledi.



TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı işadamı A.Aziz Ayyıldız, 2015 yılının ilk 5 aylık döneminde de inşaat sektörünün hız kesmediğini, sektörün yeni projelerle ve konut satışlarıyla büyümeye devam ettiğini söyledi.  Mersin'de yeni konut projeleri için çalışmalara başlayan ve 'Hayata 1 dakika' sloganıyla Tuval evlerinin lansmanını yürüten TPD Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı işadamı A.Aziz Ayyıldız, Mersin'de inşaat sektörünün durumunu değerlendirdi. Mersin'in depreme dayanıklı, kaliteli konut üretiminde ve satışında ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken Ayyıldız, "Gerek ilk satışlarda, gerek ikinci el satışlarda Mersin ilk 7 il arasına giriyor. Türk ekonomisindeki büyüme, istikrar ortamı konuta yatırım yapmak isteyenlere güven veriyor. Mersin'de, özellikle son zamanlarda Mezitli bölgesinde kaliteli konutların üretilmesi de satışların artmasına etki ediyor" dedi. 


"YABANCILARDA SATIŞTA İSTENİLEN NOKTADA DEĞİLİZ" Coğrafi konumu, iklim özellikleri, konut kalitesi dikkate alındığında Mersin'in yabancılara konut satışında istenilen noktada olmadığını kaydeden Ayyıldız, "Mersin'de 2014 yılı Mayıs ayında yabancılara 60 konut satılırken, 2015 yılı Mayıs ayında 73 konut satıldı. Geçen yılın ilk 5 ayında yabancılara 288 konut satılmıştı, bu yılın ilk 5 ayında ise yabancılara 300 konut satıldı. Mayıs 2015'te yabancılara konut satışında ilk sırayı 636 konut ile İstanbul aldı. Bu şehri Antalya, Muğla,  İzmir  izliyor. Yani Mersin yabancılara konut satışında istenilen düzeyde değil. Mersin'de yıllardır süren bir imarlı arsa sorunu var. 

İmar planları tamamlanmadığı için yatırımcı önünü göremiyor. İmar planlarıyla ilgili sorunlar aşıldığında Mersin konut sektöründe daha büyük sıçrama yapabilir" ifadelerini kullandı. 


Akdeniz Gazetesi 


Geri Dön