29 / 03 / 2024

Mersin'de inşaat atıkları temizlendi!

Mersin'de inşaat atıkları temizlendi!

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ekipleri, Okan Merzeci Bulvarı civarındaki boş arazilere dökülen inşaat atıklarını ve çöpleri bir haftada temizledi.




Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ekipleri, Okan Merzeci Bulvarı civarındaki boş arazilere dökülen inşaat atıklarını ve çöpleri bir haftada temizledi. Akdeniz Belediyesi Şevket Sümer Mahallesi'nde, H. Okan Merzeci Bulvarı civarında, bölgedeki bazı fabrikaların ve vatandaşların çöp, moloz ve hafriyat atıkları döktükleri için çevre kirliliği oluşturan tonlarca atık, Fen İşleri ve Temizlik İşleri ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, iş makineleri ile 1 hafta süren aralıksız ortak çalışması sonucunda temizlendi.


Çalışmalar öncesinde özellikle Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fabrika yetkilileri ile toplantılar yaparak gerekli uyarılarda bulundu ve tutanaklar tuttu. Çöp ve inşaat atıkları dökülen arazilere tekrar atık dökülmesinin önlenmesi için bölgenin etrafının sac bariyerlerle örülmesi sağlandı. Arazi sahipleri, fabrika yetkilileri ve civarda yaşayan yurttaşlar, bölgenin temizlenmesi ve konuya hassasiyetleri dolayısıyla belediye ekiplerine teşekkür etti.


Zabıta ekipleri, bölgeyi sık sık kontrol ederek ve resmi araçlarla söz konusu yerde devriyeler yaparak yeniden atık dökülmesini önlüyor.


Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, bölgedeki çalışmalar hakkında yaptıkları açıklamada, insan ve çevre sağlığını tehdit eden bu tür unsurların engellenmesine yönelik denetim ve uyarıların artarak süreceğinin altını çizdi. Temiz, sağlıklı ve güvenli kent ve çevre hakkının engellenmemesi için herkese çağrıda bulunan Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, bu konuda vatandaşlardan gelen çağrı ve şikayetlerin de en kısa sürede ilgili ekiplerce değerlendirileceğini ifade ettiler.



Mersin Haber





Geri Dön