26 / 04 / 2024

Mersin'de kaçak restoran yıkıldı!

Mersin'de kaçak restoran yıkıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yıkımı kararlaştırılan bir restorana ait kaçak yapının yıkımı gergin anlara sahne oldu.



Yıkıma karşı çıkan işyeri çalışanları ile görevli zabıtalar arasında yaşanan arbedeye, Çevik Kuvvet ekipleri müdahale etti. 2 kişinin yaralandığı olayda 10 kişi gözaltına alındı. İşyeri yıkılan Uğur Tomak, yıkılan yere çok para harcadığını belirterek, "Elamanlarım işsiz kaldı, biz evimize ekmek götüremez olduk. Hakkımızı arayacağız" dedi. 


KARAR ÇIKTI 

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan bir restoranın sahipleri, işyerinin ön tarafına ek bir yapı inşa etti. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi de, yapının imar planında yol ve yeşil alan olarak geçen bölüme yapıldığını ve usulsüz olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıkardı. Bunun üzerine işyeri sahipleri, yürütmenin durdurulması istemiyle Mersin 2. İdare Mahkemesi'ne başvurdu ancak mahkeme heyeti bu talebi reddetti. 


DİRENENLER GÖZALTINDA 

Sabah saatlerinde restorana gelen zabıta ekipleri, alınan kararı tebliğ ederek yıkım işlemini başlattı. Bu sırada yıkımı engellemek isteyen bazı çalışanlarla zabıta ekipleri arasında tartışma çıktı. Olay yerine gelen polisler, 10 kişiyi gözaltına aldı. Yaşanan arbedede hafif şekilde yaralanan 2 kişi tedavi altına alınırken, yapının boşaltılmasıyla iş makineleri devreye girerek yapıyı yıktı.


Sabah güney




Geri Dön