29 / 03 / 2024

Mersin'de kentsel dönüşüm şart!

 Mersin'de kentsel dönüşüm şart!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Mersin Valiliği ve Mersin Biiyükşehir Belediyesinin içinde bulunduğu geniş bir kurumlar arası işbirliği ile tasarlayacağız. El ele verip kentsel dönüşümü başaramazsak Akdeniz sıradan bir kent olarak kalmaya devam eder."





Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, vatandaşların da rızasıyla ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "El ele verip kentsel dönüşümü başaramazsak Akdeniz sıradan bir kent olarak kalmaya devam eder" dedi. 



Başkan Aktaş, ilçe sınırlan içerisinde bulunan 65 mahallenin muhtarlarıyla bir tanışma toplantısı düzenledi. Aktaş, şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm konusu çözüme kavuşmadan altyapının, elektrik, doğalgaz şebekelerinin sağlıklı bir biçimde tesis edilmesi mümkün değildir. Biz dönüşüme ihtiyaç duyulan mahallelerimizin, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın da rızasıyla bu çalışmalara başlamayı istiyoruz. Bunu, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Mersin Valiliği ve Mersin Biiyükşehir Belediyesinin içinde bulunduğu geniş bir kurumlar arası işbirliği ile tasarlayacağız. El ele verip kentsel dönüşümü başaramazsak Akdeniz sıradan bir kent olarak kalmaya devam eder."


Karar 


Geri Dön