25 / 04 / 2024

Mersin'de kentsel tasarım projeleri hayata geçiyor!

Mersin'de kentsel tasarım projeleri hayata geçiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Büyük Çarşı Projesi'ni de hayata geçiriyor. Akdeniz İlçesi'ndeki Silifke Caddesi, Atatürk Caddesi ve Ulu Cami etrafının kentsel yenileme projesi ile Mersin'in kalbinde kentsel dönüşüm kapsamında dönüştürülecek.



Balık Pazarı'nın tarihi dokusunu değiştirmeden, halkın hijyenik koşullarda alışveriş yapabileceği, esnafın rahatça satışını gerçekleştireceği ve pazar ekonomisini canlandırılacağı bir mekan oluşturacaklarını söyleyen Başkan Kocamaz, Kasaplar Çarşı'nı yenileyerek, halkın hem sağlıklı et alışverişi yapabileceği, hem de rahatça yemeklerini yiyebilecekleri bir projeyi hayata geçireceklerini ilade etti. 


'Yayalara öncelik vereceğiz' 

Tarihi Yoğurt Pazarı ve Bit Pazarı'nı kentsel dönüşüm alanına alacaklarını, bu alanlar için de proje çizimlerine başlandığını belirten Kocamaz; "Mersin doğası ve tarihi ile çok yönlü bir kent fakat yaşam alanları sınırlı, olanlar da maalesef kente yakışmıyor. Silifke ve Atatürk Caddesi'ni yeniden düzenleyerek, ekonomik ve sosyal hayatı canlandıracağız, araçlardan çok yayalara öncelik vereceğiz. Modern yapısı ve kent mobilyaları, rahat ve geniş yolları ile Mersin'e yakışır çağdaş bir yaşam alanı oluşturmayı planlıyoruz. Bu caddelerin içinde bulunan tarihi Yoğurt Pazarı ve Bit Pazarı'nı geleneksel ve tarihi yapışma sadık kalarak, hayata döndüreceğiz." şeklinde konuştu. 


Milliyet Ek


Geri Dön