26 / 04 / 2024

Mersin'de konut sektörü eski haline dönecek!

Mersin'de konut sektörü eski haline dönecek!

Yalı Emlak yetkilisi Nurgül Öztürk, Mersin'deki konut sektörünü değerlendirdi. Öztürk "Mersin'de kısa bir süre içinde konut satışlarının yine eskisi gibi artacağını düşünüyorum" dedi.



Mersin'e akın eden Arap turistlerle birlikte artan konut ve konut satışlarının son durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Yalı Emlak yetkilisi Nurgül Öztürk "Mersin'de satın alma konusunda, Arap yatırımcılar ve Suriyelilerden dolayı iki yıldır artan bir süreç vardı. Araplarla yapılan konut ticaretinde Euro ve Dolar bazlı satışlar gerçekleştiği için yaşanan üzücü darbe olayından sonra Dolar'ın ve Euro'nun artması sonucu satışlar geçici olarak durgunlaştı. Hatta yaptığımız birçok sözleşme kaparo aldığımız halde ek bir süre istenilerek uzatma talebi süresine dönüştü. Çünkü yatırımcı biraz zaman kazanmak istiyor. Oysa ki Cumhurbaşkanımız, yaşanan bu konuların geçici olduğunu ve kimsenin panik yapmaması konusunda endişe edilecek bir konunun olmadığını sürekli televizyonlardan duyurdu. Ben de kısa bir süre içinde satışların yine eskisi gibi artacağını düşünüyorum" dedi. 


Kiralama konusunda ise bir sorun yaşanmadığını ifade eden Öztürk; "Her zaman ki gibi hem eşyalı hem de eşyasız evlere yine talep çok. Ancak biz aracı konumunda olduğumuz için sorumluluğumuz çok fazla. Her önümüze gelen kişiyle sözleşme yapmıyoruz. Keza ev sahipleri de artık çok ince eleyip sıkı dokuyorlar. Hatta iyi insanlara kiraya verelim, evimiz zarar görmesin fiyatı biraz düşük olsun önemli değil diyorlar. Ayrıca, önemli bir başka sorun ise, Yalı emlak olarak bizde kayıt dışının önüne geçilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bir tarafta vergisini veren ve işini düzgünce yapan esnaf arkadaşlarımız varken diğer tarafta ayakçıların iş yapmasını istemiyoruz. Zaten Mersin Emlakçiler Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli de bu konuda sürekli yazılı basında korsan emlakçılara karşı vatandaşları uyarıyor. Bizler de bu konuda çok dikkat ediyoruz. Mersin'de ayakçıların ne oldukları, kim oldukları belli değil. Kapkaççı mıdır, hırsız mıdır nedir, bilmiyoruz. Ama bazı firmalar para kazanmak uğruna bunlara göz yumuyor ve sonuç olarak da aksaklıklar, eksiklikler ortaya çıkıyor istemeden de olsa sorunlar yaşanıyor haliyle de bir mağduriyet söz konusu oluyor. Mesleğimize karşı olan güven sarsılıyor ve bizlerde zarar görüyoruz" şeklinde konuştu. 


Güney Gazetesi


Geri Dön