18 / 04 / 2024

Mersin'de Lamos Otel'in inşaatı tamamlandı

Mersin'de Lamos Otel'in inşaatı tamamlandı

Mersin'de, bir işadamının, yazlık konut yapmak için satın aldığı arsaya 30 milyon dolar yatırım yaparak kurduğu 5 yıldızlı otelin inşaatı tamamlandı



Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Ayaş Beldesi'nde inşa edilen 5 yıldızlı Lamos Otel'de, 170 oda, kral dairesi ve suitler, 500 yatak, 500 kişilik konferans ve 300 kişilik toplantı salonu bulunuyor. Resmi açılışı henüz yapılmayan otelin, yılın 12 ayında da hizmete açık tutulması planlanıyor.

Yazlık konut yaptırmak için satın aldığı arsaya 30 milyon dolarlık tesis kuran işadamı Abdullah Şahin, yaptığı açıklamada, Mersin'in Doğu Akdeniz'in 321 kilometre sahil şeridine sahip, bakir alanı olduğunu ancak bugüne turizmde söz sahibi olmadığını bildirdi.

Kentin yatak kapasitesini artırmadan "turist gelsin" demenin anlamı olmayacağını ifade eden Şahin, 500 yatak kapasiteli tesisi ile bu açığı nispeten kapatmaya çalışacağını ancak, turizm için yeni yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Mersin'in 321 kilometrelik sahil bandında yeterince otel bulunmadığını ifade eden Şahin, "Erdemli ilçesine bağlı Ayaş beldesindeki sahil bandında bulunan ve yazlık ev yaptırmak için aldığım araziye turizm tesisi yapmaya karar verdim. 1,5 yıl gibi kısa sürede yaptırdığım tesisi Türkiye ve Mersin turizminin gelişmesi için hizmete sundum. Şimdi tesisimizi gören yabancı yatırımcılardan 'ortaklık' teklifi yağıyor" dedi.
Tesisin, bölge halkına ve turizmine ciddi yararlar sağlayacağına Mersin işaret eden Şahin, "Avrupalı ve Ortadoğulu iş adamlarından yoğun bir şekilde 'birlikte çalıştıralım' teklifi alıyorum. Şu an bu teklifleri değerlendiriyorum" diye konuştu.

Otelin tamamlanmasıyla 250 kişinin istihdam edileceğini anlatan Şahin, "Otel, sadece yaz sezonu için değil, 12 ay kullanımda olacak. Yaz aylarında tarihi mekanı ve masmavi Akdeniz sularında denize girmek isteyenlere hizmet verecek otelimiz, denize girilemeyen aylarda ise kente gelen iş adamlarına hizmet edecek" dedi.

YATIRIMA DEVAM

Abdullah Şahin, bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli kentlerinde inşaatlar yaptığını ancak, Mersin'in turizm konusunda ciddi bir atılım kazanacağına inandığı için buradaki yatırımlarını sürdürme kararı aldığını söyledi. Şahin, Mersin'e 2 otel ve bir iş merkezi yapmayı planladığını da ifade ederek, Ortadoğu ülkeleri ile Türkiye arasındaki vize sorunun kaldırılmasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda mevcut tesislerin ihtiyaca cevap veremez duruma geleceğini kaydetti.

Mersin'in turizmde atılım yapıp, Avrupa ve Orta Doğu'ya açılan kapı olacağını anlatan Şahin, "Yapılacak yeni oteller Mersin'e ciddi bir yatırım ve kazanç sağlayacak ve yatak kapasite açığını kapatacak" dedi.
Hürriyet


Geri Dön