27 / 04 / 2024

Mersin'de otellerin tamamı doldu!

Mersin'de otellerin tamamı doldu!

Bayramı tatil fırsatı olarak değerlendirmek isteyenler rotayı Mersin sahillerine çevirince, İl genelinde otellerin tamamı doldu, turizmcinin de yüzü güldü. Mersin, yaz mevsiminin ilk günlerinden itibaren yerli ve yabancı turistleri ağırlama başlamıştı.



Bayramı tatil fırsatı olarak değerlendirmek isteyenler rotayı Mersin sahillerine çevirince, İl genelinde otellerin tamamı doldu, turizmcinin de yüzü güldü. Yaz mevsiminin ilk günlerinden itibaren yerli ve yabancı turistleri ağırlama başlayan Mersin, Ramazan Bayramı'nda da otellerini doldurdu. Doğası, denizi ve tarihi dokusuyla insanların birinci tercihi olan Mersin, turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bayramda otellerin doluluk oranları hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, yerli ve yabancı turistlerin Mersin'i tercih ettiklerini belirterek. "Önceki yıllara oranla daha fazla turist sayımız var" dedi. 


HER BÜTÇEYE UYGUN 

Mersin'in tarihi yerleri ve deniziyle tam bir turizm kenti olduğunu söyleyen Kabahasanoğlu, "Mersin, sahil yolu sayesinde biraz daha kendine geldi ve her şeyiyle bir turizm noktası olduğunu hissettiriyor. Kentte tatil yapmak isteyenler için lüks otellerin yanı sıra her bütçeye uygun pansiyonlar da var. Kent sezona çok iyi hazırlanmış durumda" diye konuştu. Alman, Kuzey Iraklı ve Arap konukların ilk sıralarda olduğunu belirten Kabahasanoğlu, AB ülkelerinden, Rusya'dan, Amerika ve Uzakdoğu'dan da konuklarının bulunduğunu, Mersin'i, dünyanın her ülkesinden, her sosyal gruptan insanların tercih ettiğini, özellikle Tarsus ve Silifke'nin inanç turizmi açısından uluslararası düzeyde gözde mekanlar olduğunu söyledi. 


Sabah Güney 


Geri Dön