19 / 04 / 2024

Mersin'de resmi kurumlar şehir merkezinden taşınacak!

Mersin'de resmi kurumlar şehir merkezinden taşınacak!

Tarsus Belediye Başkanlığı görevinde, trafik yoğunluğunu azaltmak için uyguladıkları çalışmaları Mersin’de de yapacağını kaydeden Başkan Kocamaz, Mersin’deki resmi kurumları şehir merkezinden taşıyarak trafik yoğunluğunu azaltacaklarını söyledi...



Tarsus Belediye Başkanlığı görevinde, kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için yapmış oldukları çalışmaları Mersin’de de hayata geçirmek için öncü olacaklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Tarsus’ta bazı resmi kurumları şehir dışına taşıdık. Mersin’de de öncü olarak Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nı şehrin girişinde bir yere taşıma fikrimiz var. Bunun yanında diğer resmi kurumları da şehrin dışına taşımamız lazım. Şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunu bu şekilde azaltabiliriz” dedi.

“TOPLU TAŞIMA SAYILARI AZALTILMALI”

    Resmi kurumların şehrin dışına taşınmasıyla birlikte toplu taşımacıların da farklı güzergâhlar isteyeceklerini dile getiren Başkan Kocamaz, önümüzdeki süreçte toplu taşıma araçlarının sayısının azaltılması gerektiğini söyledi. Başkan Kocamaz açıklamasında, “Tarsus’ta yaptığımız gibi dört dolmuş bir araya gelecek, bir otobüse dönüşecek. Toplu sistem oluşturulacak. Herkesin kazancı eşit hale gelecek. Toplu bir A.Ş. oluşturulacağı için böylece yolcu kapma yarışları da ortadan kalkacak. Herkes eşit şartlarda, şehrin her tarafından eşit pay alacak. Bunun çözümü ortak bir nokta” diye konuştu.

    Toplu taşımacılarla yaptığı görüşmede dolmuşların sayısını azaltıp, o araçları Monoray’ın olduğu yere kadar kent kartla yolcu toplayıcı olarak kullanmalarını önerdiğini hatırlatan Başkan Kocamaz, “Bizim önerimiz 2-3 dolmuş bir araya gelip otobüs alsın. Bu otobüsler belli, yerlerden yolcuları alsın GMK Bulvarı’na kadar getirsin. Böylece vatandaşlar tek biletle oradan Monoray ile yollarına devam etmiş olurlar. Akaryakıta her geçen gün zam geliyor. Çevre kirliği had safhada. Bu sistemi kendileri kurarsa bir şekilde masrafları da azalacak, dolayısıyla herkes kazanmış olacak. Kent kazanacak, insanlar zamandan kazanacak, hava kirliği azalacak. O dolmuşlar her bölgeye hitap edecek. Vatandaşlar bir biletle her iki aracı da kullanacak” şeklinde konuştu.

     Bu işin içerisine siyaset girmeden kentin menfaati doğrultusunda, kentleşmenin gereği ne ise onu gerçekleştirmek için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini kaydeden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Halkın menfaati ön plana alınarak kararlar alınması lazım. Biz burayı şehir yapacaksak, kenti bu çirkin görüntülerden kurtarmak mecburiyetindeyiz” ifadesini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön