29 / 03 / 2024

Mersin'de Tarihi Hadra Hamamı kültür ve sanat evi oldu!

Mersin'de Tarihi Hadra Hamamı kültür ve sanat evi oldu!

Mersin merkez Akdeniz Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Hadra Hamamı, kültür ve sanat evi oldu. Tarihi hamam bundan sonra sergi, konferans, açık oturum ve atölye çalışmaları gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak...




Mersin merkez Akdeniz Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Hadra Hamamı, kültür ve sanat evi oldu. Tarihi hamam bundan sonra sergi, konferans, açık oturum ve atölye çalışmaları gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak. 


Akdeniz Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlandıktan sonra kültür ve sanat evine dönüştüren mekanın açılışı gerçekleştirildi. Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan, bir kentin kimliği ve onu diğerlerinden ayıran en belirgin özelliğinin; o kentin tarihi dokuları ve kültürel mirası ile bu mirasa verdiği önemle ölçüldüğünü ifade etti. Tarihi mekânların, gerek sanatsal ve kültürel değerlere sahip olmaları, gerekse işlevleri ile tekdüze yapılardan çok daha önemli olduğunu vurgulayan Kaplan, "Bu yapılar kaderine terk edilmemeli, taşıdıkları değer nedeniyle korunması, restorasyon ve bakımlarının yapılması gerekmektedir. Kentin tarihi dokularını, kültürel mirasını korumak ve sahip çıkmak, başta yerel yönetimler olmak üzere bilinçli her yurttaşın görevi olmalıdır. Camişerif Mahallesindeki 3 tarihi Mersin evinin ardından, Tarihi Hadra Hamamı’nı, ilk haline en yakın biçimde kentimize kazandırmanın heyecanı içindeyiz." diye konuştu.


Sabah


Geri Dön