25 / 04 / 2024

Mersin'de tarihi yapı restorasyon projesi başlıyor!

Mersin'de tarihi yapı restorasyon projesi başlıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi dokunun turizme kazandırılması için çalışma başlataBelediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sakarya Caddesi'nden başlayarak, Mersin'in girişine ' kapsayacak Restorasyon Projesi ile kent merkezini turizme



Mersin Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. 



Toplantıda, Türk-Japon dostluğunun pekiştirilmesi açısından önem arz eden Kushimoto Sokağı'nın ve Atatürk Parkı içersinde yer alan Refah Şehitleri Anıtı'nın çevresinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili teklif, meclis üyelerinin oy birliğiyle ilgili komisyona gönderildi. Mersin'e iki kardeş şehir kazandırılmasına ilişkin teklifin de ele alındığı toplantıda, lojistik ve liman kenti olmaları açısından Mersin'e benzerlik gösteren Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Durban şehri ve Ukrayna'nın Kherson şehri ile kardeş şehir ilişkisi kurulması teklifinin ilgili komisyona gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gezici Kütüphane Projesi kapsamında alınacak gezici kütüphane donanımına sahip otobüsün 2015 yılı bütçesinden satın alınması teklifinin Plan, Bütçe ve Ulaşım Komisyonlarına havalesi kabul edildi. Yumuktepe Höyüğü Kazı çalışmaları için talep edilen maddi yardımın ise belediye bütçesinden sağlanması kararı da ilgili komisyonlara havale edildi. 



Akdeniz Gazetesi




Geri Dön