26 / 04 / 2024

Mersin'de turistik tesislerin doluluk oranı yüzde 50'ye ulaştı!

Mersin'de turistik tesislerin doluluk oranı yüzde 50'ye ulaştı!

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Necati Kale yaptığı konuşmada Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Mersin'in Erdemli ilçesindeki konaklama tesislerinde doluluk oranının yüzde 50'ye ulaştığını açıkladı



Kurban Bayramı tatilini geçirmek için Erdemli ilçesine gelen yerli turistler, denize girip, güneşli havanın tadını çıkarıyor. 


Kızkalesi Belediye Başkanı Necati Kale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 günlük bayram tatilini fırsata çevirmek isteyen birçok vatandaşın sahillere akın ettiğini söyledi.


Turizmcilerin vatandaşlara unutulmaz bir dönem yaşatmak için adeta seferberlik ilan ettiğini ifade eden Kale, "Hem belediye hem de turizmciler olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Bu bayram turizmcilerin beklentisi bir hayli yüksek. İnşallah istedikleri gibi yoğun bir dönem olur" dedi. 


Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Kale ise bayram tatilini dolu dolu geçirmek isteyenler için tavsiye edilebilecek en güzel mekanlardan birinin Kızkalesi olduğunu belirterek, vatandaşları beldeye davet etti. 


Beldedeki konaklama tesislerinde doluluk oranının yüzde 50'ye ulaştığını bildiren Kale, şunları kaydetti:


"Estonya, Almanya, İsviçre, Finlandiya gibi soğuk ülkelerden birçok gurbetçi beldeye gelmeye başladı. Otellerimiz yüzde 50 oranında doldu. Avrupa'nın birçok ülkesinde havalar çok soğukken Kızkalesi'nde 4 mevsim birden yaşanıyor. Deniz suyu sıcaklığının 26, hava sıcaklığının 32 derece olduğu beldemizde gece sıcaklığı 23–24 derece arasında. Kızkalesi'ne tatile gelen yerli ve yabancı tatilcilere yaz sezonunda olduğu gibi eksiksiz hizmetlerimizi sürdüreceğiz."


İsviçre'den bayram tatiline gelen Arzu Çeçen de Zürih'in soğuk ve yağışlı havasının ardından  Kızkalesi'ndeki güneşli havanın kendilerine denize girme fırsatı sunduğunu anlattı. 


Almanya'nın Bonn kentinde mali müşavirlik yaptığını ve Kurban Bayramı tatili için Kızkalesi'ni tercih ettiğini dile getiren Türkan Aymana ise Kızkalesi'nde yazdan kalma günlerin yaşandığını, beldede unutulmaz bir tatil geçirmeye başladıklarını ifade etti.

AA


Geri Dön