20 / 04 / 2024

Mersin'de turizm alanları yatırıma açılacak!

Mersin'de turizm alanları yatırıma açılacak!

Turizm alanları yatırıma açılacak Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği ( METAB ) Olağanüstü Meclis Toplantısı, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında yapıldı.



Silifke Kargıcık, Silifke Ovacık, Taşucu Boğsak, Gülnar Ortaburun başta olmak üzere önemli yatırımlarla Mersin'e çok önemli hizmetlerde bulunulduğunu kaydeden Güzeloğlu, "Silifke Kargıcık turizm merkezimizde tüm çalışmalar tamamlandı ve uygulama planları ve 1/1000 ve 1/5000'lik planlar Bakanlık onayı aşamasına getirildi. İnşallah kısa süre içerisinde yer tahsisine başlayacak duruma gelmiş oldu. Yine Silifke Ovacık Projesi de aynı şekilde Turizm Bakanlığı'ndan yatırım için tahsise açılacak. 


Taşucu Boğsak da hali hazır hem jeolojik zemin etüdü tamamlandı fakat çevre düzenlenmesinde itirazlar geldiği için şuan yeniden değerlendiriliyor. Değerlendirmenin ardından inşallah Boğsak'ın da tahsisinin hazır hale geldiğini belirtmekten mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu. 


Karboğazı'nda altyapılar tamamlandı Devam etmekte olan diğer projelere de değinen Güzeloğlu, "Gülnar Ortaburun'da jeolojik zemin etüdü ve kıyı kenar çizgileri çalışmaları tamamlandı ve imar planı da ihale edildi. Şu an Bakanlık onay aşamasında. Anamur Melleç'te imar planları ihale edildi, başkanımızın bu projede çok katkısı oldu. 

Narlıkuyu'da zemin etüdünü bitirdik fakat orada bir marjinal tarım arazisi meselesi yüzünden çıkan bir sıkıntıyı aşmak üzereyiz. Oradan gelecek sonuca göre de bunu Bakanlığa yeniden teklif edip sadece bizim değil Türkiye'nin çok önemli ve çok özel bir beldesi, zenginliği olan Akyar'ın bir bütün olarak turizm merkezi planlamasını gerçekleştirmiş olacağız. Tarsus Gülek Karboğazı'nda da yine altyapılar tamamlandı. Bakanlığa dönük olmak üzere uygulama imar planları da ihale edildi. MersinTarsus Turizm Koruma Bölgesi'nde de yine biz METAB olarak önemli katkı sağlayıp ek zemin etüdünü yeni tahsis alanları ihalesini ve yapımını biz üstlendik" diye konuştu. 


Mersinde imece


Geri Dön