23 / 04 / 2024

Mersin'de vakıflardan 4.5 milyon TL'ye restorasyon karşılığı kiralık kargir okul!

Mersin'de vakıflardan 4.5 milyon TL'ye restorasyon karşılığı kiralık kargir okul!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü; Mersin Akdeniz Mahallesi 'nde yer alan kargir okulu 30 yıllığına restorasyon karşılığı kiraya verilmesi için 25 Eylül 2014 tarihinde ihale yapacak.




Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü; Mersin Akdeniz Mahallesi'nde yer alan kargir okulu 30 yıllığına restorasyon karşılığı kiraya verilmesi için ihale yapacak. İhale açık ihale ile yapılacak. 


Toplam bedeli 4 milyon 502 bin 714, 58 TL olan işin ihalesi; 25 Eylül 2014 tarihinde saat 14.00'te yapılacak. 


İHALE İLANI


MERSİN NUSRATİYE MAH.KARGİR OR  Adana  VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2098


İLAN


ADANA VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN


RESTORASYON KARŞILIĞI KİRALAMA İHALESİ


R . Böl§e Müdürlüğümüzce aşağ.da nitelikleri belirtilen taş.nmaz üzerine 10.09.2008 tarih ve 26993 Sayılı


Restorasyon veya Onanm Kars.l.g, Kiraya Verilmesi


Çerçevesinde, ayn, yönetmeliğin 25. maddesi Gereği "Açık İhale Yöntemi ile 30 yıllığına restorasyon karşılığı kiraya verilmesi için ihaleye çıkartılmıştır.


Jkl : Mersin


İLÇESİ : Akdeniz


MAHALLE : Nusratiye


CİNSİ : Kargir Ortaokul


YÜZÖLÇÜMÜ (m2) : 2.137,00 m2


ADA NO : 56


PARSEL NO : 2


VAKIFLAR MECLİSİ KARARININ TARİHİ : 05.02.2013 NO'SU : 47-73


MUHAMMEN BEDEL : 4.502.714,58 TL (Dörtmilyonbeşyüzikibinyediyüzondört TL, EllisekizKuruş)


GEÇİCİ TEMİNAT : 135.081,44 -TL (Yüzotuzbeşbin seksenbirTUrkLirası, KırkdörtKuruş'dur;


İHALE TARİHİ VE SAATİ : 25.09.2014 günü Saat 14.00'de


ASGARİ İSTENENLER: Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmaza ilişkin alınmış Vakıflar Meclisi'nin


05.02.2013 tarih ve 47-73 sayılı kararı ile 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'nun 20. maddesine istinaden;


1- Yüklenicisince tüm masrafları karşılanmak üzere, ilk (3) yıl içerisinde eski eser tescilli taşınmaza ait ihtiyaç duyulan rölöveleri güncelleyip yeni verilecek işleve göre restorasyon projesi oluşturması, restitüsyon, restorasyon, güçlendirme ve tesisat projelerinin hazırlatılması ile Bölge Müdürlüğü, Belediye ve Bölge Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna onaylatılması, restorasyonun bitirilerek vakıf kültür varlığının koruma kurulunca verilecek fonksiyon doğrultusunda tüm izinlerin alınarak işletmeye açılması, aksi takdirde yapılan sözleşmenin fesh edilerek o tarihe kadar yapılmış olan tüm imalatların İdaremize terk ve teberru edilmesi, ödenen kira ve yatırılan teminatın İdaremize irad kaydedilmesi,


2- 3 yıl proje hazırlanması, gerekli izinlerin alınması ile restorasyon veya onarım süresi, 10 yıl amorti süresi ve 17 yıl da kar etme (İşletme) süresi olmak üzere toplam 30 yıllığına restorasyon veya onarım karşılığı kiralama modeline göre değerlendirilmesi,


3- Taşınmazın belediyesince imar uygulamasına tabi tutulması ve 3194 sayılı İmar Kanunu gereği kamuya bedelsiz terkini gerekebilecek alan oluşması halinde bedeli ekspertiz değeri üzerinden yüklenicisince ödenmesi, bu ve benzer nedenlerle yüklenicisince, işletme süresinin uzatılması veya kira bedellerinin düşürülmesine yönelik herhangi bir talebin yapılmaması,


4- Sözleşmenin imzalanmasını müteakip kira ödemelerinin,


1 'inci yıldan 3'üncü yılın sonuna kadar aylık 2.500.-TL ve sabit kira alınması,


4'üncü yıl aylık 15.000.-TL kira alınması,


5'inci yıldan itibaren 30.'uncu yılın sonuna kadar aylık kiranın, her yıl için bir önceki yılın aylık kira bedeline, Türkiye İstatistik Kurumunca yayımlanan "ÜFE" (Oniki aylık ortalamalara göre değişim % oranı) oranı dikkate alınarak belirlenecek bedelden kira alınması,


5- İlgili mevzuata aykırı olarak sözleşme süresi dolmadan taşınmazın tahliye edilmesi halinde yapılmış olan masrafların talep edilmemesi, yatırılan teminat ve kiraların idareye gelir kaydedilmesi ve imalatla ilgili her türlü masrafın idareye terk ve teberru edilmiş sayılması,


6- Sözleşme tarihinden itibaren, restorasyon bitirilip işletmeye açılıncaya kadar taşınmazın başka amaçla kullanılmaması, her türlü güvenliğin yüklenici tarafından sağlanması, restorasyon sonrasında "imarına uygun fonksiyonda kullanılması,


7- Restorasyon ve yatırımla ilgili her türlü vergi, harç, giderler ve finansmanın yüklenicisince karşılanması,


8- Sözleşme süresi sonunda eski eser tescilli taşınmazın bakımlı bir şekilde ve bila bedel İdarenin tasarrufuna terk edilmesi, Şartları doğrultusunda restorasyon karşılığı 30 yıl süreli kira ihalesine çıkarılmıştır. İhaleye iştirak edecek istekliler;1. ihale yukarıda belirtilen tarih ve saatte Çınarlı mahallesi Ziyapaşa Bulvarı Serkan Apt. No: 5l/a Seyhan/ADANA adresinde bulunan Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ndeki toplantı salonunda toplanacak İhale Komisyonunca yapılacaktır.


2. Şartname ve tüm ekleri saat 09:30 ile 12:00 ve 13:30 ile 16:30 saatleri arasında Çınarlı mahallesi Ziyapaşa Bulvarı Serkan Apt. No: 5l/B Seyhan/ADANA adresinde bulunan Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü h.zmet binasında görülebilecektir ve 500 TL şartname bedeli Adana Vakıflar Bölge MüdürlüğU'nün T.C Vakıflar Bankası Adana Şubesinde bulunan TR **********************78 nolu bankomat hesabına yatırılması ile temin edilebilecektir.


3. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için, ihale şartnamesinin 6. maddesine göre hazırlayacakları tekliflerini aynı şartnamenin 7. maddesi doğrultusunda 25.09.2014 günü Saat I4.00'e. kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü İhale Komisyonu Başkanlığına imza karşılığı teslim etmeleri gerekmektedir.


4. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri, teklifleri kapsamında dış zarf ile birlikte sunmaları gerekmektedir. Dış zarf aşağıdaki belgeleri içerecektir.


a) İç zarf, ( Şartnamenin 6. maddesine göre hazırlanacaktır)


b) Kanuni ikametgah belgesini vermesi, (2014 yılında alınmış) (Şirketlerde bu belge aranmayacaktır)


c) Türkiye'de tebligat için adres beyanı vermesi,


d) İhalenin ilan edildiği yıla ait Ticaret ve Sanayi Odasından veya Esnaf ve Sanatkârlar Odasından alacakları belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi. (2014 yılında alınmış)


e) Noter tasdikli imza sirkülerini vermesi.


f) İstekliler adına vekâlet edilmesi halinde, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin noter tasdikli vekâletnameleri ile vekilin yine noter tasdikli imza sirkülerini vermesi (2014 yılı tasdikli).


g) Ortak girişim olması halinde bu iş için ekli örneğine uygun Noter tasdikli ortak girişim beyannamesini vermesi.(İhale dokümanı EK-1)


h) İlan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belgenin aslı veya aslının İdareye ibraz edilmesi. (İhale dokümanı EK-2)


ı) İlan tarihinden sonra ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak prim borcu olmadığına dair belgenin aslı veya aslının İdareye ibraz edilmesi.


i) İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğünü belirtir Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden temin edilecek yer gördü belgesi.( İhale dokümanı EK-3)


j) 135.081,44-TL tutarında Adana Vakıflar Bölge MüdürlüğU'nün T.C.Vakıflar Bankası Adana Şubesinde bulunan TR **********************78 nolu bankomat hesabına yatırılmış (işin adının açıkça belirtilmiş olduğu) geçici teminat banka dekontu veya Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü adına (İhale dokümanıEk-4) örnek forma göre alınmış yukarıda tutarı belirtilen geçici teminat mektubu. (Limit içi-süresiz ve teyit yazılı) (İsteklinin Ortak Girişim olması halinde toplam teminat miktarı ortaklık oranına bakılmaksızın ortaklardan biri veya birkaçı tarafından karşılanabilir)


k) Ortak girişim olması halinde her bir ortak ayrı ayrı (b, c, d, e, f, h, i, j) bentlerinde belirtilen belgeleri vermek zorundadır.


1) Şartnamedeki (İhale dokümanı EK-5) örnek forma uygun olarak; teknik personel taahhütnamesi.


m) Mali durumunu gösterir muhammen bedelin asgari %10'u kadar kullanılmamış nakit kredisini veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini, ya da serbest mevduatını gösterir yerli ve yabancı bankalardan alınacak Banka Referans mektubu ile Genel Müdürlük teyit yazısı.Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliklerin d, e ve f bentlerinde istenen belgeleri, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nca onaylatmış olması gerekir.( İhale dokümanı EK-6)


n) İhale konusu iş veya benzer işlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi. İsteklilerin iş deneyim belgesine sahip olmamaları veya restorasyonu alt yüklenicilere yaptırmaları halinde, restorasyon konusunda yeterli deneyime ve iş deneyim belgesine sahip alt yüklenicilere yaptıracaklarına dair taahhütname.( İhale dokümanı EK-7)


5) Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.


6) İşbu ilana ait ilan bedelleri dâhil tüm giderler (ihale karar pulu) sözleşme esnasında defaten istekli tarafından ödenecektir. İdare, ihaleyi yapıp-yapmamakta ve en uygun bedeli tespitte serbesttir.


İLAN OLUNUR


İhale ilanı için tıklayın


Geri Dön