26 / 04 / 2024

Mersin'de yeni otobüs terminalinin açılışı bekleniyor!

Mersin'de yeni otobüs terminalinin açılışı bekleniyor!

Hızla gelişen Mersin’e artık mevcut otobüs terminalinin yetersiz gelmeye başladığını bildiren Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, gelecek yılın ilk aylarında yeni terminalin temelini atacaklarını ve yılsonunda da tamamlayacaklarını açıkladı...



Mersin yeni otobüs terminalini bekliyor. Hızla büyüyen ve gelişen Mersin’e artık mevcut otobüs terminalinin yetersiz gelmeye başladığını bildiren Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, gelecek yılın ilk aylarında yeni terminalin temelini atacaklarını ve yılsonunda da tamamlayacaklarını açıkladı. 150 dönüm arazi üzerine kurulacak olan yeni terminalde iniş ve biniş peronlarının ayrı olacağım, 40 firma için yer ayrılacağım anlatan Özcan, mevcut otogarda 32 firma için yer bulunduğunu bildirdi. Özcan, bir yıl içinde yapılacak yeni terminal ile Mersin’in modern bir terminale kavuşacağını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2013’te yapacağı en büyük yatırımlardan birisinin yeni otobüs terminali olacağını belirten Başkan Macit Özcan, “Şu an mevcut otobüs terminali, gelişen ve büyüyen kentimize küçük gelmektedir. Fiziki olarak yetersiz olan mevcut otobüs terminali yerine, Çavuşlu’da bulunan ve rehabilite ederek sosyal ve spor alanı haline getirdiğimiz eski çöp alanının hemen yanında yeni bir otobüs terminali inşa edeceğiz” dedi.

Yeni otobüs terminali projesinin ve fizibilite çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Özcan, “Yeni terminal kentimizin büyüklüğüne uygun ve modem bir şekilde dizayn edilecektir. Hizmet kapasitesi açısından mevcut otobüs terminalinin en az 2-3 katı büyüklüğünde düşünülen yeni otobüs terminalinde alışveriş merkezleri ve sosyal birimler de mevcut olacak” diye konuştu.

Yeni terminalin şehrin dışında tasarlanması nedeniyle şehir trafiğinin rahatlatılacağına da dikkat çeken Özcan, şunları söyledi: “Ayrıca yeni otobüs terminalinin kurulacağı yer Toroslar ilçesi sınırları içinde olacağı için, bu ilçemiz özellikle ticari anlamda büyük bir hareketliliğe kavuşacak.

Yeni otobüs terminalinin yakınında özellikle otellerin ve birçok işletmenin açılmasıyla birlikte bu bölge ekonomik anlamda canlılık yaşayacak ve bu durum burada ikamet eden vatandaşlarımıza da direk olarak yansıyacaktır. Kısacası yeni otobüs terminali hem modem yapısı ve geniş kapasitesi ile bu alandaki boşluğu dolduracak, hem kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltacak, hem de inşa edileceği Toroslar ilçesine ticari anlamda büyük bir hareketlilik kazandıracaktır.”



Dünya/Derya Eğrican Güleç




Geri Dön