19 / 04 / 2024

Mersin'de yeni otogardaki iş yerlerinin kira ihalesi durduruldu!

Mersin'de yeni otogardaki iş yerlerinin kira ihalesi durduruldu!

Mersin'de yeni otogardaki iş yerlerinin kira ihalesi durduruldu. Mersin 1. İdare Mahkemesi'nin, yeni otogardaki yazıhane ve dükkanların kiraya verilmesi için yapılan ihaleyle ilgili yürütmenin durdurulmasına karar verdiği bildirildi.



Mersin Otobüs Yazıhaneleri Kooperatifi Başkanı Ramazan Avcı, yazılı açıklamasında, Toroslar ilçesindeki yeni otogarda yazıhanelerin kiraya verilmesi için bir süre önce ihale düzenlediğini anımsattı.


Kira bedellerinin fahiş belirlendiğini, ilk yapılan ve yürütmesi durdurulan ihaleden sonra iki kat artışla şartname hazırlandığı öne süren Avcı, şöyle devam etti:


"Otogardaki hiçbir iş yerinin tahmini bedeli, Türkiye şartlarıyla bağdaşmıyor. Hiçbir kurum ve kuruluştan görüş alınmadan hazırlanan şartnamenin uygulanabilirliğinin olmadığını savunuyoruz. Esnafa sevinçli haber, Mersin 1. İdare Mahkemesi'nden geldi. Mahkeme, ihalenin hukuka aykırı olması ve yürütülmesi durumunda telafisi güç zararlar doğuracağı gerekçesiyle itiraz yolu kapalı olmak üzere yürütmenin durdurulmasına karar verdi."


Mersin'de otogar esnafı, yeni açılacak otogardaki dükkan kiralarının yüksek olduğu iddiasıyla 3 günlük iş bırakma eylemi başlatmış, yeni otogardaki yazıhaneler için 25 Ağustos'ta yapılan ihaleye teklif veren olmamıştı.


AA


Geri Dön