26 / 04 / 2024

Mersin'deki müstakil ev `çöp ev'e dönüştü!

Mersin'deki müstakil ev `çöp ev'e dönüştü!

Mersin'de 300 metrekare arsa üzerine kurulu müstakil evin `çöp ev'e dönüştüğü ortaya çıktı



Güngör Öz, Mersin'in Çukurova Mahallesi'nde üniversite öğrencisi kızıyla birlikte oturuyor. 300 metrekare arsa üzerine kurulu müstakil evin `çöp ev'e dönüştüğü, evden kötü kokular geldiği ihbarı üzerine harekete geçen Toroslar Belediyesi ekipleri evin bahçesinde `temizlik' yaptı. Ancak ekip bahçedeki `çöp'leri almakla kalmadı, `çöp'leri kamufle ettiği gerekçesiyle bahçedeki zeytin, şeftali, erik, dut, hurma, incir ve narenciye türündeki 20 ağacı da iş makineleriyle kökünden söktü.

Ağaçların kesilmesi sırasında bağırıp görevlilere engel olmaya çalışan Güngör Öz, polis ve zabıta ekiplerince engellenip evinden dışarıya çıkarıldı.  Tebligat bile yapılmadan evine gelen ekiplerin izin almadan bahçesine girdiğini, ağaçlarını kestiğini, kümesteki tavuklarının da telef edildiğini söyleyen 60 yaşındaki Öz, yıkıldı: "Kümesteki tavuklarımı bile çıkartamadım. İnsanlar ağaç yetiştirmek için yıllarca çabalarken, benim yetişmiş ağaçlarımı kökünden söktüler. Burası dağ başı mı? Ekiplere ağaçları kökünden sökme ve kesme yetkisini kim nasıl verdi? Konuyu yargıya taşıyacağım."

Öz'ün Mersin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü öğrencisi kızı Ayşegül Öz'e göre yaşadıkları ev `çöp ev' değildi, bahçede ve damdakilerse kendisine ait eski eşyalar ve kitaplardı. Bahçelerinde ağaç katliamı yapıldığını söyleyen genç kız, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

`Evini temizle demiştik'
MHP'li Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise yapılanları savundu. Şikâyetleri değerlendirdiklerini, ağaçları da çöpleri kamufle ettiği ve ileride de aynı durum olabileceği için kestiklerini söyleyen Tuna, "Zabıtalar ev sahibini çeşitli zamanlarda sözlü olarak uyardı. Çevre ve insan sağlığını tehdit ettiği için ekiplerimiz müdahale etti" diye konuştu.
Radikal


Geri Dön