26 / 04 / 2024

Mersin'deki turizm alanları yatırımcıya açılacak

Mersin'deki turizm alanları yatırımcıya açılacak

Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Doğan, Mersin'deki turizm alanlarının yatırımcıya açılmasını istedi



Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ali Doğan, kentin batısında yer alan ilçelerdeki turizm alanlarının belirlenerek, yatırımcıya açılmasını istedi.

Doğan, yazılı açıklamasında, kentin turizm noktasındaki potansiyeline işaret ederek, bu konudaki çalışmalara hız verilmesi gerektiğini belirtti.

Bu kapsamda "Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi"nin önemli bir boşluğu dolduracağına inandıklarını, ancak temel atma gibi somut işlemlerin en erken zamana çekilmesi gerektiğini ifade eden Doğan, şöyle devam etti:
"Bilindiği üzere söz konusu bölgede karayolu bağlantısı sıkıntılı olarak sağlanıyor. Bu sıkıntının acilen çözüm bekleyen bir unsur olduğu kanısındayız.

Öte yandan Tarsus-Kazanlı turizm alanındaki çalışmalar sürerken, batıdaki ilçelerimizde de turizm alanları oluşturulmalı. Çünkü Erdemli'den Anamur'a kadar özellikleri saymakla bitmeyen turizm alanlarımız bulunuyor ve turizm yatırımcısını bekliyor. Söz konusu turizm alanları imar planlarındaki yerlerini almalı ve yatırımcıya açılmalı."

Turizmin olmazsa olmazları arasında havaalanının bulunduğunu vurgulayan Doğan, "Çukurova Havaalanı projesi bir an önce tamamlanmalı ve bölgemize hizmet etmelidir. Bu yönde milletvekillerimizin ve ilgili bakanlığın olumlu demeçlerini görmekten sevinç duyuyoruz" görüşüne yer verdi.

VİZE SERBESTLİĞİ
Geçtiğimiz haftalarda Türkiye ile Suriye arasındaki vize uygulamasının karşılıklı olarak kaldırılması ve Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin kurulmasına karar verildiğini hatırlatan Doğan, şunları kaydetti:

"Yöremizi ve ilimizi yakından ilgilendiren Suriye'ye ve Türkiye'ye girişlerde vizenin kalkması vatandaşlarımızı memnun etmiştir. Vizenin kaldırılması ile iki ülke arasında kültürel gelişmeye ve ekonomiye katkı yolu da açılmış olmaktadır. Yeni süreç komşuluk ve akrabalık ilişkilerini canlandırarak barışın sağlanmasında en büyük katkıyı sağlayacaktır. Bu durum diğer komşu ülkelerimize de aynı paralelde gelişme sağlayacağını umuyoruz ve bunun turizme de yansıyacağına inanıyoruz."
AA


Geri Dön