25 / 04 / 2024

Mersin'in 2015 projeleri ve yatırımları açıklandı!

Mersin'in 2015 projeleri ve yatırımları açıklandı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2014 yılı sona ererken, geride kalan 9 ayda yaptıkları çalışmalar ve 2015 yılı projeleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.




      30 Mart seçimleri ile iş başına geldiklerini ve senenin sonuna geldiklerinde göreve gelmelerinin üzerinden 9 ay geçtiğini hatırlatan Başkan Kocamaz, ilk olarak bu süre içinde yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi. 

      Mersin ilçelerinin büyükşehir yönetimine katılması ile kentin bütün şehir statüsüne kavuştuğunu kaydeden Başkan Kocamaz, “Bizler hizmeti sadece belirli yerlere değil, Mersin’in her bölgesine götürüyoruz. Birçok köyden mahalleye dönüşmüş yerleşim birimlerinde yol ve su problemlerini çözdük. Eksiklikleri de yapacağımız kesintisiz çalışmalarla, en kısa sürede tamamlamak istiyoruz.” dedi.

      Türkiye’de ilk kez Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Engelliler Daire Başkanlığı’nı kurduklarını ve bu daire başkanlığı bünyesinde sadece ve sadece engelli vatandaşların sorunlarına yönelik projeler ve hizmetler ürettiklerini ifade eden Başkan Kocamaz, “Mersin il genelinde 170 amatör spor kulübümüze malzeme yardımında bulunduk. Muhtaç durumdaki vatandaşlarımıza nitelikli hizmet sunmak ve ihtiyaçlarına göre yardım yapabilmek amacıyla ücretsiz ve puan usulüyle alışveriş imkanı sunacak Sosyal Market Projemizi hayata geçiriyoruz. Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak adına önemli çalışmalar yaptık.  Soli-Pompeipolis, Boğsak Adası, Uzuncaburç ve Yumuktepe kazı çalışmalarına maddi destek sağlıyoruz.” dedi.

     Göreve başlar başlamaz Mersin’in daha iyi tanıtılabilmesi için önemli organizasyonlarda yer almaya başladıklarını da vurgulayan Başkan Kocamaz, “İlk kez İstanbul Feshane’de Mersin Tanıtım Günleri yaptık. Ocak ayının son haftasında yine İstanbul’da gerçekleşecek olan EMİTT Fuarı’nda Mersin’i en iyi şekilde temsil edeceğiz. Mart ayında Ankara’da gerçekleştireceğimiz Mersin Tanıtım Günleri için de çalışmalarımızı şimdiden başlattık.” dedi.

     Modern bir kent, Mersin’e yakışır kaliteli bir yaşam alanı oluşturmak istediklerini belirten Başkan Kocamaz, “Hedefimiz, dünya şehirleri arasında parmakla gösterilecek örnek bir şehir, Akdeniz’de lider bir kent inşa etmektir. Geride kalan 9 ayda yaptığımız çalışmalarda işe önce; yapacağımız vizyon projelerimizin hazırlık aşaması ve fizibilite çalışmalarını tamamlamakla başladık. Sizler de bilirisiniz ki iyi işler, öncesinde iyi hazırlanmış projelerden çıkar.” dedi.

     Konuşmasının ikinci bölümünde 2015 yılının Mersin için değişimin başladığı bir yıl olacağını belirten ve sunum eşliğinde 2015 yılı projelerinden bahseden Başkan Kocamaz, 2015 yılı yatırımlarının önemli payını ulaşıma ayırdıklarını ifade etti. Kent içinde yaşanmakta olan trafik sorununu çözmenin ilk hedefleri arasında olduğunu belirten Başkan Kocamaz, “Bu sebepten dolayı, toplu taşıma sorunu olmayan bir kent için 60 adet yeni otobüsümüzün hizmet alımını yaptık. Devlet Malzeme Ofisi’nden aldığımız 60 adet toplu taşıma aracı, bürokratik gecikmeden dolayı tarafımıza teslim edilmedi. Zamanında teslim edilmiş olsaydı, otobüsleri 1 ay önceden hemşehrilerimizin hizmetine sunacaktık.” dedi.

     Mersin için utanç köprüsü olarak nitelendirilen Tulumba Köprüsü’nü yıkarak, yerine o bölgenin trafik sorununu çözecek, kenti rahatlatacak Battı Çıktı Kavşak Projesi’ni de en kısa zamanda hayata geçireceklerini hatırlatan Başkan Kocamaz, “2015 yılı içerisinde en az bir adet daha Battı Çıktı Kavşak Projesi’ni de hizmete sunarak, Mersin’de trafik kaosuna son verecek çirkin görüntüleri ortadan kaldıracak adımlar atmaya devam edeceğiz.” dedi.

     Mersin’in altyapısının da yetersiz olduğunu ve en ufak bir yağmurda her yerde su baskınları ve göllenmelerin yaşandığına dikkat çeken Başkan Kocamaz, “Kentimizin alt yapısını yenilemek için kollarımızı sıvadık. Özellikle sahil kesimi yağmur yağdığında adeta bitişiğindeki denize dönüşüyor. Sağlıklı bir altyapı için çalışmalarımıza hızla başladık. Bu kötü görüntüler artık tarih olacak. Mersin, Mersin’e yakışır şekilde yaşam standartına kavuşacak.” dedi.

     Daha yeşil olan, doğayla insan dengesini kuran bir Mersin oluşturma gayreti içinde olduklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “Mersin’de halkımızın rahatça nefes alacağı, ailelerin güvenle, huzurla gidebileceği yeni yaşam alanları ve kent parkları oluşturmak için de projelerimizi tasarladık. Bu anlamda gencinden yaşlısına, öğrencisinden ev hanımına kadar herkesi içine alan sosyal projelerimiz ile de Mersin’e değer kattık ve katmaya da devam edeceğiz.” dedi.

     Mersin’i herhangi bir kent gibi görmemek gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Mersin, Ortadoğu’nun en büyük limanına sahip; konumu, havası, denizi, tarım alanları, potansiyel yatırım alanları ile yıldızı parlayan bir şehir. Bu yüzden Mersin için her gün daha fazla çalışıyoruz, daha çok araştırıyoruz.” dedi.

     Başkan Kocamaz konuşmasının ardından basın mensuplarının 2014 yılının son 9 ayında yapılan çalışmalar ve 2015 yılı projeleri ile ilgili yönelttiği soruları cevapladı. Toplantının sonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesine katılan yeni araçlar, kent merkezinde konvoy eşiğinde Mersin Halkı’na tanıtıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön